Hlávkové zelí otrháme od tvrdých částí a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, jednu z nich si odložíme stranou. Maso nakrájíme na kostky.
V hrnci rozehřejeme olej a dáme osmahnout cibulku. Přisypeme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka asi 25 minut. Sem tam promícháme a podlijeme vodou. Nakonec dušené zelí zahustíme hotovou jíškou a necháme krátce prohřát.
Mezitím si na druhé cibulce osmahneme nakrájené maso. Přidáme papriku, zlehka orestujeme, osolíme (nebo dáme kousek bujonu), opepříme a podlijeme trochou vody. Maso vydusíme doměkka a až na šťávu.
Zelí rozdělíme na talíře, do středu dám porci masa. Vepřové na dušeném zelí podáváme s čerstvým chlebem.