Recept na moučník vhodný i pro vegany. Bublanina je nejlepší s čerstvým ovocem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
těsto
2 cl
olej
1 balíček
kypřicí prášek do pečiva
2 ks
banán
140 g
cukr krystal
300 g
polohrubá mouka
0.3 l
sojové mléko
na ozdobu
čerstvé lesní ovoce
Postup přípravy
Nejprve do mísy nasypeme polohrubou mouku a cukr. Přilijeme olej a sojové mléko. Nakonec přidáme rozmačkané banány, prášek do pečiva a pořádně promícháme.
Vzniklou směs nalijeme na plech a ozdobíme ovocem podle chuti. Těsto upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Veganskou bublaninu nakrájíme a podáváme. Výborná je studená i teplá.