Listové těsto vyválíme na ploše předem vysypané polohrubou moukou. Těsto, ať není moc tenké, jinak by se nenafouklo. Po vyválení nakrájíme těsto na pásky s výškou asi 8 cm a délkou 1,5 cm.
Než rozděláme tyčinky od sebe, pomažeme je vajíčkem a posypeme různými semínky. Já používám celý kmín, sezamová semínka, lněná semínka, slunečnicová semínka. Ale nejlepší a nejchutnější je posypat listové tyčinky sýrem či nivou, to předpokládám za jedničku!
Tyčinky z listového těsta dáme na předem vymazaný plech slunečnicovým olejem, ale může být i máslem, je to zdravější. Tyčinky z listového těsta pečeme při teplotě 160 °C asi 10 - 15 minut. Jednoduše vytáhneme, až tyčinky budou nazlátlé. Před podáváním necháme chvíli vychladnout.
Tyčinky z listového těsta jsou velmi dobré, hlavně ty se sýrem či nivou.