Výborná a velmi jednoduchá bábovka, která vydrží dlouho vláčná a dá se péct jak v klasické formě, tak i v domácí pekárně.
Hodnocení
4.6
/ 5 (31x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
3x
Ingredience
1 špetka
sůl
4 ks
vejce
1 balíček
kypřicí prášek do pečiva
250 g
polohrubá mouka
250 g
tvaroh měkký
250 g
Hera
250 g
cukr krystal
Postup přípravy
Do domácí pekárny dáme celá vejce, na to změklou Heru a měkký tvaroh.
Zasypeme moukou, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a cukrem.
Pečeme v domácí pekárně na program DORT nebo podobný, nebo v klasické formě (vytřené tukem a vysypané strouhankou) a troubě na cca 160°C asi jednu hodinu.