Těstoviny uvaříme se špetkou soli a lžičkou oleje, aby se nelepily, propláchneme a necháme okapat. Doporučuji špagety.
Jednu velkou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova. Až se nám bude zdát cibule dostatečně zbarvená, přidáme plechovku nebo plechovky tuňáka ve vlastní šťávě a mícháme asi 15 minut. Já osobně přidávám do jídla dvě plechovky tuňáka a celou nivu, je to však na vaší chuti.
Až bude tuňák osmažený, nadrobíme do pánve s tuňákem a cibulí nivu. Mícháme, dokud se niva úplně nerozpustí. Poté přidáme smetanu a mícháme asi dalších 10 minut. Úplně nakonec, už když se chystáme dát pánev ze sporáku pryč, přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a zamícháme.
Tuňákovo-sýrová omáčku podáváme s těstovinami. Podle chuti můžeme přidat i cherry rajčata nařezaná na půlky.