Sýr rozkrojíme podélně na poloviny, použijeme sýr vcelku. Na sýr položíme plátky šunky, jsou-li větší, překrojíme je tak, aby nepřesahovaly šířku sýru. Posypeme trochou provensálského koření a přiklopíme druhou polovinou. Ještě před obalováním je překrojíme na poloviny.
Nachystáme si těstíčko z mléka, vejce a polohrubé mouky - tu přimícháváme postupně. Množství volíme podle potřeby, do zhoustnutí těstíčka. Můžeme trošku přisolit.
Naplněný sýr v těstíčku obalíme a ihned smažíme na rozpáleném oleji.
Sýr kavkazského pastýře podáváme se sterilovanou zeleninou. Můžeme použít kukuřičky a červenou řepu. Jako přílohu volíme smažené hranolky a pro ještě lepší chuťový zážitek doplníme o křenovou omáčku, která dodá pokrmu na pikantnosti. Nakonec dozdobíme na kolečka nakrájeným pórkem.