Recept na jarní salát z ředkviček a krůtí šunky s majonézovým dresinkem a křepelčími vejci. Salát podáváme na listech salátu s opečenými toasty.
150 g | majonéza |
1 svazek | ředkvičky |
3-4 lžíce | podmáslí |
1 ks | šalotka |
200 g | krůtí šunka |
12 ks | křepelčí vejce |
1 balení | směs listových salátů |
1 hrst | medvědí česnek |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě s přídavkem octa natvrdo a oloupeme. (Doba varu je přibližně 3 minuty.) Ředkvičky omyjeme a nasekáme na nudličky, nebo je nastrouháme nahrubo a osolíme. Krůtí šunku nakrájíme na jemné kousky. Medvědí česnek nasekáme najemno. Šalotku nakrájíme nadrobno. V míse rozšleháme majonézu s podmáslím, osolíme, opepříme a vmícháme šalotku, nasekaný medvědí česnek, šunku a ředkvičky, které předem vymačkáme a zbavíme výluhu. Salát podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Směs listových salátu rozdělíme do misek, do středu každé navršíme ředkvičkový salát, který poklademe vařeným křepelčími vejci a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty. Salát můžeme podávat jako předkrm a také jako lehkou večeři.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
(doba přípravy 20 min)
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena