Játra, maso, slaninu a veku nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na másle podusíme do sklovata. Připravené ingredience promícháme, dále přidáme smetanu, vejce, koňak, sůl, koření (mletá sladká paprika, tymián, rozmarýn, mletý bílý pepř) a dobře promícháme.
Směs chladíme v mrazícím prostoru ledničky tak, aby slabě namrzla. Pak ji co nejjemněji pomeleme v masovém mlýnku nebo rozmixujeme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a naplníme masovou hmotou. Povrch stlačíme a uhladíme.
Do pekáče nalijeme 2 cm vody a uvedeme v troubě do varu. Chlebíčkovou formu vložíme na pekáč do středu předehřáté trouby a paštiku upečeme. V elektrické troubě pečeme při 150 °C asi 70 minut.
Paštiku z drůbežího masa a jater podáváme podle chuti teplou nebo studenou.