1 stroužek | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
200 g | brokolice | |
6 ks | žampiony | |
2 lžíce | sekaná petržel | |
mletý pepř | ||
150 g | kuřecí šunka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
strouhanka |
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Měkkou brokolici vyjmeme a necháme vychladit. Po vychladnutí nasekáme nadrobno. K brokolici přidáme jemně nasekanou šunku, cibuli, žampiony, petrželku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku. Důkladně promícháme. Z hmoty vytvarujeme brokolicové karbanátky, které obalíme ve strouhance. Lehké brokolicové karbanátky smažíme na pánvi bez oleje dozlatova. Lehké brokolicové karbanátky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:kvetina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena