Droždí rozmícháme s cukrem v troše vlažného mléka a vlijeme do mouky. Přidáme vejce a trošku soli, přilijeme zbývající mléko a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném válu a nakrájíme ho na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme jahodu a pečlivě ji do těsta zabalíme.
Vytvarované knedlíky necháme ještě chviličku odpočinout a potom je vaříme v mírně osolené vodě asi 6 minut. Uvařené kynuté knedlíky s jahodami vyjmeme a necháme odkapat.
Kynuté knedlíky s jahodami na talíři ozdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem.
Náplně knedlíků můžeme samozřejmě obměňovat a zdobit také podle fantazie.
Foto: Shutterstock.com