60 g | máslo | |
1 lžička | solamyl | |
2 ks | cibule | |
3-4 ks | mrkev | |
1 kostka | Masox | |
4-6 plátků | kuřecí prsa | |
3 ks | jarní cibulka s natí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kari | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Mrkev očistíme a rozkrájíme na úzké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka, nať jarní cibulky také na malá kolečka.. Kuřecí prsa zlehka naklepeme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji. Posypeme kari kořením, pepřem a posolíme. Pod maso vložíme nakrájenou cibuli, polovinu másla a na mírnějším ohni dále smažíme. Když cibule zesklovatí, přisypeme i zelenou jarní cibulku. Ve čtvrtlitru horké vody rozpustíme půl kostky masoxu a nalijeme pod maso. Necháme chvíli povařit. Abychom omáčku více zahustili, můžeme v malém množství studené vody rozmíchat lžičku solamylu, přilijeme k masu a ještě krátce povaříme. Na jiné pánvi zprudka a na malém množství oleje osmahneme mrkev. Trochu posolíme, posypeme špetkou kari a špetkou cukru. Přidáme kousek másla a dále smažíme do změknutí mrkve. Maso rozdělíme na porce, přelijeme sosem a posypeme osmaženou mrkví. Kuřecí na kari s mrkví chutná s rýží nebo s uvařenými brambory.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Dýňové kari s cizrnou krok za krokem
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena