Rychlý a levný recept na tradiční tatarskou omáčku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (18x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
1 špetka
sůl
1 lžíce
vejce
0.5 lžíce
ocet
1 lžíce
hořčice plnotučná
1 lžíce
worcester
podle potřeby
olej
podle chuti
cibule
okurky kyselé
mletý černý pepř
Postup přípravy
Nejprve připravíme domácí majonézu. Do mixéru dáme 1 lžíci hořčice, asi půl lžíce octa, 1 lžíci worchesteru, vejce a špetku soli. Mixér pustíme na nejvyšší rychlost a pomalu přiléváme olej, až do zhoustnutí majonézy.
Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a zamícháme do připravené majonézy. Nakonec ještě přidáme malé množství pepře a tatarka je hotová.
Domácí majonézu a tatarku podáváme podle chuti k různým pokrmům.