Recept na tradiční texaský pokrm na mexický způsob.
5 stroužků | česnek |
1 ks | cibule |
drcený pepř | |
500 g | hovězí mleté maso |
1 ks | paprika červená |
2 ks | červená chilli paprička |
150 g | strakaté fazole |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
3 ks | rajče |
chilli koření | |
500 ml | hovězí vývar |
podle potřeby | |
1-2 lžičky | kukuřičná mouka |
Fazole si den předem namočíme. Můžeme klidně i 2 dny, když si vzpomeneme. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a dužinu nasekáme nadrobno. Vývar ohřejeme, aby byl horký. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme česnek a ihned mleté maso. Společně vše restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidáme fazole s rajčaty, krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a chilli kořením. Směs přikryjeme poklicí a za občasného míchání a podlévání dusíme, dokud nejsou fazole měkké. Zatím si očistíme chilli papričku s paprikou a nasekáme je najemno. Když jsou fazole měkké, přidáme sekané papriky a krátce podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadované konzistence nebo zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Chilli con carne Mexico podáváme s rýží nebo chlebem. Podle chuti můžeme přidat i kukuřici.
Máte chuť na hovězí? Vrhněte se na jednoduché chilli con carne
Vyzkoušejte si připravit krok za krokem texaskou specialitu - pikantní pokrm chilli con carne, kde kromě hovězího a zeleniny užijeme i pořádnou dávku koření a chilli papriček.
Recept na hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou
Připravte si domácí hovězí hamburger podle našeho receptu krok za krokem a staňte se králem zahradní grilovačky.
(doba přípravy 10 min)
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena