Uzenářský pochoutkový bramborák s párky. Do bramborákového těsta přidáme škvarky.
sádlo | |
200 g | párky |
2 lžíce | nastrouhaný křen |
těsto | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
sůl | |
2 ks | vejce |
500 g | brambory |
2 lžíce | mléko |
majoránka | |
2 lžíce | mouka |
2 lžíce | krupice |
2 lžíce | škvarky |
mletý černý pepř |
Brambory oškrábeme. Třetinu nastrouháme najemno a zbytek nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Do bramborového základu rozklepneme vejce, přidáme mléko, mouku, krupici a česnek. Vše zamícháme v těsto, které podle chuti okořeníme majoránkou, pepřem a solí. Škvarky nakrájíme na kousky a přidáme je do bramborákového těsta. Párky oloupeme a nakrájíme na půlky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a začneme tvořit bramborákové placky, přičemž do každé placky vložíme půlky párku. Placku smažíme z obou stran. Bramborák pražského uzenáře posypeme při podávání strouhaným křenem.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor 59
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena