Oloupeme jablko a zabalíme ho do alobalu s máslem. Necháme péct na 200 °C po dobu asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme nahrubo cibuli, mrkev a česnek. Na malé kousky potom nakrájíme i kuřecí prsa.
Dáme smažit cibuli a až bude nazlátlá, osolíme a jemně zakapeme sójovou omáčkou. Cibuli vyjmeme a následně na másle podusíme osolenou mrkev s česnekem doměkka.
Nakrájené kuře osolíme, okořeníme směsí garam masala a zprudka asi 5 minut smažíme, dokud není kuře měkké. Pak přidáme tymián a 2 minutky podusíme. Nakonec přidáme asi třetinu osmažené cibule a máme připravené maso.
Nyní můžeme dodělat omáčku. Vyjmeme upečené jablko a posypeme ho špetkou skořice. Odstraníme jadřinec a vložíme do mixéru, přidáme usmaženou cibuli, mrkev a česnek, jogurt, dvě lžičky kari. Celé rozmixujeme a zředíme mlékem. Dosolíme a podle chuti přidáme chilli, pepř nebo cukrový sirup.
Na talíř pokládáme kousky masa s cibulkou a mimo vlijeme omáčku.
Anglické curry podáváme ideálně s jasmínovou rýži a žlutým melounem. Na druhou stranu můžeme použít i hranolky nebo brambory s dušenou zeleninou.