na potření | ||
---|---|---|
marmeláda | ||
krém | ||
mléko | ||
1 balíček | pudinkový prášek | |
na ozdobu | ||
ovoce | ||
poleva | ||
1 balíček | želatina | |
těsto | ||
2 ks | kupovaný dortový korpus |
Zakoupený korpus vybalíme z obalu a jeho okraj seřízneme tak, aby měl celý korpus rovnou plochu. Vložíme ho do kulaté pečící formy. Poté jej potřeme jakoukoli marmeládou, vrstvu asi 3 mm. Poté rozbalíme druhý korpus a přiložíme jej na první s potřenou marmeládou. Poté si připravíme pudinkovou náplň. Můžeme použít jakoukoli příchuť. Připravujeme jej běžně podle návodu, ovšem dáme o něco méně mléka (např. místo 500 ml dáme 400 ml mléka). Po uvaření pudink nalijeme na korpusy a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy asi tak 1 cm. Nyní naskládáme ovoce. Zde můžeme využít vlastní představivosti a použít jakékoli ovoce. Na závěr si připravíme želatinu. Připravíme ji běžně podle návodu. Želatinou zalijeme celý ovocný dort a vložíme nejlépe přes noc do lednice (ale postačí i 2 hodiny). Nepečený ovocný dort s želatinou rozkrájíme na trojúhelníčky a podáváme při jakékoliv příležitosti.
Malé dortíky Pavlova krok za krokem
Recept krok za krokem na mini verzi oblíbeného světoznámého dezertu Pavlova.
(doba přípravy 60 min)
Autor:lenkrs
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena