2 dl | olej | |
4 ks | vejce | |
3-5 lžic | rum | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
15 dkg | cukr moučka | |
1 ks | vanilkový cukr | |
40 dkg | polohrubá mouka | |
2 sklenice | kompotované ovoce | |
1 lžíce | rozinky v rumu | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr | ||
čokoládová poleva | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Vejce našleháme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva. Dochutíme rumem, rozinkami a vmícháme dvě malé sklenice ovocného kompotu i se šťávou. Těsto na mokrou buchtu dobře promícháme. Plech si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rovnoměrně rozetřeme těsto. Buchtu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Mokrou buchtu necháme po upečení vychladnout. Poté pocukrujeme, můžeme i polévat čokoládovou polevou.
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Autor:mersy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena