Přes noc si namočíme sójové boby (nejlépe 12 hodin) a naložíme maso. Dobré je kuřecí, krůtí nebo hovězí. Nakládám maso přes noc. Do uzavíratelné nádoby nalijeme přiměřené množství olivového oleje, nakrájíme maso na kostky či nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou červenou cibuli na měsíčky a vše řádně promícháme.
Druhý den si naložíme houby jidášovo ucho na 2 hodiny do vody a pak vykrájíme tvrdé středy. Houby nakrájíme na větší nudličky.
Do vařící vody dáme sůl, tymián, vložíme boby, které prvních 15 minut vaříme zprudka za průběžného míchání. Pak ztlumíme a dále je dovaříme 1 hodinu na mírném plameni. Scedíme.
Na rozpálenou pánev vyklopíme naložené maso. Již nemusíme přidávat žádný olej, Dále přidáme jednu mrkev nakrájenou na kolečka, nudličky nebo jiné tvary (podle vlastní fantazie) a zprudka orestujeme za stálého míchání asi 10 minut. Přidáme sójové boby, houby a vše ochutíme ústřicovou omáčkou. Podlijeme vařící vodou a dusíme doměkka. Kdo má rád pikantní, tak si přidá chilli papričky.
Maso se sójovými boby podáváme s rýži nebo rýžovými nudlemi.