Suroviny
- Kokosový olej 3 lžíce
- lněná semínka 100 g
- ovesné vločky 160 g
- slunečnicová semínka 200 g
- chia semínka 30 g
- pekanové ořechy 40 g
- mandle (neloupané ) 50 g
- Psyllium 20 g
- med 1 lžíce
- voda 360 ml
- sůl 1 lžička
Ty je třeba namočit a nechat odležet s psylliem, rozpustnou vlákninou z obalu semen jitrocele indického, který funguje jako pojidlo. Koupíte ji v obchodech se zdravou výživou, biokrámcích nebo v lékárnách.
Článek
24 receptů na domácí chléb, které vám provoní kuchyň
Čerstvý chléb s křupavou kůrkou? Domácí pečení se v posledních letech hodně rozmohlo v řadě českých domácností. Je nám proto jasné, že náš výběr receptů opravdu oceníte! :)
Postup přípravy
- Kokosový olej rozehřejte, lněná semínka podrťte. Obdélníkovou formu (30 x 11 cm) vyložte pečicím papírem, hezky drží tvar, když ho předem zmačkáte.
- V míse promíchejte vločky, semínka, ořechy, mandle, psyllium a sůl. Přilijte kokosový olej, med a vodu, dobře promíchejte a směs rozetřete do formy, aby ji celou vyplnila. Uhlaďte povrch a nechte 2 hodiny odležet.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Vložte do ní formu a pečte chléb 25 minut, pak ji vyjměte, chléb i s pečicím papírem přesuňte na plech a chléb opatrně vyklopte na pečicí papír na plechu, tak se opeče i druhá strana chleba. Vraťte ho do trouby na dalších 30 minut, až se vypeče dozlatova. Vyjměte ho, nechte zcela zchladnout a krájejte na plátky.