Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- červená řepa 400 g
- cizrna 400 g
- ricotta 100 g
- římský kmín 1 lžička
- koriandr 1 lžička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Řepám odřízněte kořínky, položte je na alobal a zakapejte olivovým olejem. Zabalte do balíčku a v troubě pečte asi 1 hodinu.
- Nechte lehce zchladnout, poté řepy oloupejte a vložte do robotu. Přisypte propláchnutou a okapanou cizrnu, sýr ricotta a koření. Směs rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Prima tip: Místo ricotty můžete použít čerstvý kozí sýr, pomazánka bude mít výraznější chuť.
Pomazánka z červené řepy s ricottou 2