Martina Čerňanská

Penne s máslovou dýní a kozím sýrem

Moje hodnocení
5x

Vyzkoušejte recept na těstoviny s máslovou dýní, která má skvělou oříškovou chuť. Dokonale k ní pasuje kombinace s voňavou šalvějí a výrazným kozím sýrem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vařte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a vývar se téměř všechen neabsorbuje.
  2. Mezitím vařte asi 8–10 minut v osolené vodě penne a opečte na pánvi s olejem šalvějové lístky. Ty pak vysušte na kuchyňském papíru, penne slijte, nechte okapat a pak je vmíchejte do dýňové směsi.
  3. Těstoviny podávejte v nahřátých miskách, posypte je na kousky nalámaným sýrem, piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochuťte solí a pepřem. Můžete ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty