Martina Čerňanská

Indické zeleninové kari

Moje hodnocení
15x

Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to ji ochutnat. Voňavé koření se skvěle skloubí s pestrými chutěmi zeleniny a maso vám ani nebude chybět. Výborné jídlo, když čekáte velkou návštěvu...

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ˚C. V hlubším pekáčku nebo kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli společně s římským kmínem a koriandrem – trvá to asi 5 minut. Přidejte brambory a dobře promíchejte. Pak přidejte všechno ostatní koření a opět zamíchejte.
  2. Rajčatové pyré smíchejte s 200 ml vody a vlijte do kastrolu. Pak vložte květák, lilek a dýni, přiveďte k varu a nechte ještě minutku vařit. Kari dochuťte solí a pepřem a kastrol přikryjte kusem alobalu a na něj dejte pokličku. Pečte v troubě asi 45 minut.
  3. Po 20 minutách zkontrolujte, jestli kari není příliš suché, vmíchejte slitou cizrnu a případně podlijte trochou vody. Těsně před podáváním vmíchejte do kari listy špenátu. Servírujte s rýží a pikantním čatní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty