Suroviny
- hnědé žampiony
- Hlíva ústřičná
- houby shitake
- pórek
Na marinádu
- Sójová omáčka
- Sezamový olej
- sezamová semínka
- Česnek 3 stroužky
- Cukr
- Sůl
- Pepř
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu nechte odležet, aby se chutě spojily.
- Bílou část pórku nakrájejte na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujte na namočené špejle.
- Na dno pekáčku nalijte část marinády, pak položte špízy a navrch opět potřete marinádou.
- Znovu nechte hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočte, aby byly rovnoměrně namočené.
- Marinované houby vložte do rozpáleného grilu a pečte z obou stran. Hotové špízy nandejte na talíř, polijte zbytkem převařené marinády a posypte čerstvým posekaným pórkem.