Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Grilovaná zelenina s dresinkem z pečeného česneku

RTŠ! II (5) - Zelenina z grilu s domácí majonézou

Moje hodnocení
3x

Šéf Zdeněk myslí i na vegetariány a ukáže vám, jaká zelenina je skvělá na gril, a navíc vám k tomu připraví lahodný česnekový dresink.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • Chřest
  • čekanka
  • Cuketa
  • Paprika
  • rajčata
  • Houby
  • Olivový olej
  • čerstvá citronová šťáva
  • petrželka
  • Bazalka
  • Rozmarýn
  • Sůl
  • petžel

Na čerstvou zeleninu

  • papriky
  • rajčata
  • jarní cibulka
  • červená chilli paprička
  • zelená chilli paprička

Na dresink

  • Česnek
  • Žloutek 2 ks
  • čerstvá citronová šťáva
  • Olivový olej
  • Sůl

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Celou paličku česneku rozkrojte napůl. Připravte si alobal, na který nasypte sůl, pokapte ho olivovým olejem, pak na něj položíte česnek okrojenou částí dolů, zabalte a dejte péct na gril.
  2. Z chřestu odkrojte tvrdé konce, čekanku rozkrojte napůl, papriku zbavte jádřince a rozčtvrťte, cuketu nakrájejte na plátky, rajčata rozpůlte. Všechnu zeleninu osolte a opepřete a vložte spolu s houbami na gril.
  3. Na dno mísy nasypte sůl, pepř, nakrájenou petrželku, bazalku a rozmarýn. Potom pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.
  4. Orestovanou zeleninu obalte ve směsi, kterou jste si připravili v míse.
  5. Teď si připravte dresink: z grilu vyndejte upečený česnek, jednotlivé stroužky oloupejte a spolu s olivovým olejem a solí rozmělněte v hmoždíři. Pak utřený česnek přendejte do mísy a přidejte k němu dva žloutky, citronovou šťávu a pepř. Postupně přilívejte olivový olej a vyšlehejte dresink.
  6. Jako alternativu ke grilované zelenině si připravte ještě zeleninu čerstvou – nakrájejte papriky, rajčata, jarní cibulku, přidejte nakrájené chilli papričky a všechno dohromady promíchejte v míse.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty