Ajvar recept
3 kg rajčat. 1 větší lilek. 2-3 feferonky. 1,5 hrnku slunečnicového oleje. 2/3 hrnku cukru. 4/3 hrnku vinného octa (6%) 3 lžíce soli. 1 palička česneku.
Podobné recepty jako Ajvar
Balkánské koule s ajvarem recept
Maso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v solamylu. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, poté klademe do zapékací misky a zalijeme omáčkou z ajvaru. Přikryjeme alobalem a zapékáme v troubě 30 minut při 200 °C. Pak alobal odstraníme a posypeme ba
Podobné recepty jako Balkánské koule s ajvarem
Smažený kapr trochu jinak
Ingredience receptu. polovina kapra. 2 lžíce škrobové moučky. 1 citron. 4 lžíce vody. sůl. rostlinný olej na smažení.
Podobné recepty jako Smažený kapr trochu jinak
Kedlubny zapečené se smetanou
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do olejem vymazané zapékací mísy naskládáme plátky kedluben do několika vrstev. Každou jednotlivou vrstvu trochu osolíme, opepříme a přidáme i špetičku muškátového oříšku. Sladkou smetanu smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem. Touto směsí za
Podobné recepty jako Kedlubny zapečené se smetanou
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů - recept: Medvědí česnek omyjte, dobře osušte a překrájejte na menší kusy. Začněte je mixovat s polovinou oleje.Pak přidejte ořechy, citronovou kůru a parmazán.
Podobné recepty jako Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Alenčin medovník
Alenčin medovník - recept: Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír.Rozkrojíme na
Podobné recepty jako Alenčin medovník