Játra se zeleninou v tomatě fotografie 3
Fotografie k receptu Játra se zeleninou v tomatě. Zpět na recept. Játra se zeleninou v tomatě
Podobné recepty jako Játra se zeleninou v tomatě fotografie 3
Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem fotografie 4
Fotografie k receptu Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem. Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem
Podobné recepty jako Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem fotografie 4
Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou
Způsob přípravy. Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou je zdravý a lehký pokrm. Pokud máme čas, je dobré kuřecí maso přes noc marinovat v koření podle chuti. Kromě brokolice, chřestu a květáku můžeme použít jinou zeleninu které dáváme přednost. Zeleninu nakrájenou na kousky a růžičky rozložíme
Podobné recepty jako Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou
Grilovaný pstruh
1 lžíce nasekané zelené petrželky 1 citron mletý černý pepř mořská sůl olivový olej Způsob přípravy Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ryby dobře očistíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec je z obou stran potřeme olivovým olejem. Připravené pstruhy položíme na rošt do předehřá
Podobné recepty jako Grilovaný pstruh
Tomato keftedes
Tomato keftedes Zdroj: Kublanka.cz. 4x. Santorini je řecké soustroví ležící na rozhraní Egejského a Krétského moře. A právě na tomto ostrově jsou velice populární rajčatové placičky, tzv. tomato keftedes. Ideální chuťovka na každou letní garden party! 2 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Tomato keftedes
Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami
Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami Zdroj: iStock. 33x. Perkelt je tradiční maďarský pokrm, jehož základní surovinou je cibule a mletá paprika. Připravuje se z různých druhů masa, a dokonce i z kapra. Kromě mleté papriky nechybí v perkeltu i paprika čerstvá, doplněná rajčaty, a v našem r
Podobné recepty jako Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji mám
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou
Obsah mísy důkladně promíchejte a dochuťte dle chuti. Hotovou pomazánku skladujte v lednici a zkonzumujte do 2 dnů. PRIMA TIP: Pomazánku podávejte nejlépe s kváskovým chlebem a každou porci posypte klíčky z ředkviček. Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál
Podobné recepty jako Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou
Shakshuka a izraelský zeleninový salát alla Bistro Paprika
Postup přípravy. Salát: Všechnu zeleninu a petržel nakrájejte nadrobno, přidejte koření, sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej. Promíchejte a podávejte. Shakshuka: Rajčata s nakrojenou slupkou spařte 10 vteřin ve vroucí vodě, poté je prudce zchlaďte a oloupejte. Česnek nakrájejte na plátky, pap
Podobné recepty jako Shakshuka a izraelský zeleninový salát alla Bistro Paprika
Salátová miska s jáhly, grilovanou zeleninou a vejcem
Zeleninu marinujte v nálevu po dobu 30 minut. Jáhly, grilovanou zeleninu, vejce, rajčata, bejby špenát a marinovanou zeleninu vložte do misky, pokapejte olivovým olejem, posypte nakrájenou jarní cibulkou a výhonky řeřichy. PRIMA TIP: Brokolici uvařte doměkka v osolené vodě a ihned po vyndání vložte
Podobné recepty jako Salátová miska s jáhly, grilovanou zeleninou a vejcem
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka ...
červená řepa (menší červené řepy) 4 ks. brambory (menší brambory) 4 ks. čerstvé švestky (švestky) 4 ks. česnek 4 stroužky. kachní stehna 2 ks. olej (rozmarýn) 1 snítka. olivový olej 2 lžíce. červené víno (suché červené víno) 200 ml. sůl.
Podobné recepty jako Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka ...
Bibim guksu – studené pikantní korejské nudle
sezamový olej 2 lžíce. sezamová semínka (opražená sezamová semínka) 1 lžíce. Pro přípravu tohoto jídla se používají tenké pšeničné nudle Somyeon, známé také jako Somen v japonské kuchyni. Díky tomu, že jsou tenké, vaří se pouze 3–4 minuty, což celkovou délku přípravy jídla značně zkracuje. Pak už st
Podobné recepty jako Bibim guksu – studené pikantní korejské nudle
Kuřecí pikantní směs se zeleninou
1 chilli paprička (podle chuti) 10 cm bílé části pórku. 1 malá cibule. 2 stroužky česneku. 10 cherry rajčat. 2 naložená sušená rajčata. 4 listy pak choi (nebo 2 pekingského zelí) 3-4 lžíce pikantního kečupu. nať cibulky.
Podobné recepty jako Kuřecí pikantní směs se zeleninou
Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem
Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem. dolejs. Seznam ingrediencí. dolejs.
Podobné recepty jako Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem
Italská směs se Šmakounem fotografie 2
Fotografie k receptu Italská směs se Šmakounem. Zpět na recept. Italská směs se Šmakounem
Podobné recepty jako Italská směs se Šmakounem fotografie 2
Rebarborový sirup s medem a citronem
Do hrnce vlijte vodu, přiveďte k varu, vsypte rebarboru a povařte do úplného změknutí, zhruba 10–15 minut. Poté směs rozmixujte, přeceďte, přidejte med a citronovou šťávu. Nalijte do lahve a dejte do lednice vychladnout. Pro přípravu limonády nasypte do sklenice kostky ledu, přelijte sirupem podle c
Podobné recepty jako Rebarborový sirup s medem a citronem
Kynuté knedlíky s ovocem
Kynuté knedlíky s ovocem. Ovocné knedlíky se sezónním ovocem jsou naprostá lahůdka. Ať už s meruňkami, borůvkami nebo třeba jahodami, patří mezi rodinné stříbro československé kuchyně. Jsou připraveny z toho nejjednoduššího kynutého těsta, zvládne je opravdu každý, ne nadarmo se jim říká blbouny. 17
Podobné recepty jako Kynuté knedlíky s ovocem
Celozrnné jidáše ze špaldové mouky
Celozrnné jidáše ze špaldové mouky Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál. 4x. Zdravější varianta tradičního velikonočního pečiva obsahuje pouze jednu lžičku cukru v kvásku, ale v chuti si rozdílu téměř nepovšimnete. Oříšková chuť špaldové mouky se perfektně doplňuje s přirozenou nasládlostí mléka,
Podobné recepty jako Celozrnné jidáše ze špaldové mouky
Biftek s bylinkovým máslem
Redirecting to https://fresh.iprima.cz/bleskove-skvarkove-placky.
Podobné recepty jako Biftek s bylinkovým máslem
Dýňová marmeláda s citrusy fotografie 2
Fotografie k receptu Dýňová marmeláda s citrusy. Zpět na recept. Dýňová marmeláda s citrusy
Podobné recepty jako Dýňová marmeláda s citrusy fotografie 2
Houbová paštika s mandlemi
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek. Do orestovaného základu přidáme všechny houby, tymián a dusíme cca 10 minut, do úplného vydušení vody. Přidáme mandle, víno a necháme odvařit
Podobné recepty jako Houbová paštika s mandlemi
Telecí maso s hráškem po chorvatsku
Telecí maso s hráškem po chorvatsku Zdroj: S chutí Chorvatska. 5x. Teletina s graškom je jedním z mnoha masových stew, které jsou v Chorvatsku a na celém Balkáně velmi oblíbené. Zatímco v našem klasickém guláši najdete kromě masa pouze cibuli, na jihu do těchto dušených pokrmů přidávají i zeleninu,
Podobné recepty jako Telecí maso s hráškem po chorvatsku
Vepřová kýta s fazolemi z jednoho hrnce
vepřová kýta 300 g. česnek 2 stroužky. rajský protlak 3 lžíce. mletá sladká paprika 1 lžíce. zeleninový vývar (nebo voda) 350 ml. krájená rajčata (konzervovaná) 200 g. červené fazole (konzervované) 200 g. bílé fazole (konzervované) 200 g. hladkolistá petržel 2 lžíce.
Podobné recepty jako Vepřová kýta s fazolemi z jednoho hrnce
Ostrá pomazánka s pivem
Postup přípravy receptu. 1. Tvaroh vyšleháme se změklým tukem a s pivem. Přidáme koření, sůl a nakonec vmícháme nakrájenou cibuli.
Podobné recepty jako Ostrá pomazánka s pivem
Salát s halloumi sýrem a melounem
Na pánvi nebo kontaktním grilu opečte sýr halloumi z obou stran. Vytvoří se na něm opečená krusta. Salát dejte do misky, přidejte rajčata, olivy a na kostičky nakrájený meloun. Posypte chilli vločkami. Zálivku si připravíte pečlivým smícháním všech ingrediencí, dokud se zcela nespojí. Na salát ji mů
Podobné recepty jako Salát s halloumi sýrem a melounem
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník - recept: Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko.Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které
Podobné recepty jako Žitno-špaldový perník
Čočkový salát s pečenou jarní mrkví a sýrem halloumi
Postup přípravy. Mrkev očistěte a podélně rozkrojte. Rozprostřete ji na plech, zakápněte olejem, medem, osolte a přidejte pepř. Mrkev pečte na 200 °C dozlatova asi 20–25 minut, v polovině pečení otočte, aby se rovnoměrně propekla. Na salát uvařte čočku podle návodu v osolené vodě doměkka, slijte a n
Podobné recepty jako Čočkový salát s pečenou jarní mrkví a sýrem halloumi
Velikonoční medové perníčky ze špaldové mouky
Velikonoční medové perníčky ze špaldové mouky Zdroj: Pernerka. 8x. Perníčky jsou spjaté především s vánočními svátky, ale patří i mezi oblíbené pochutiny během Velikonoc. Pro tuto příležitost se hodí těsto na perníčky, které nepotřebují rozležet a jsou ihned měkké. Pak už stačí jen správné tvary ...
Podobné recepty jako Velikonoční medové perníčky ze špaldové mouky
Malé brambůrky pečené v oleji, se sýrem a zakysanou smetanou
Brambory rozprostřete do pekáče, osolte, promíchejte s 2 lžícemi oleje a nadrobno nasekanými bylinkami. Pečte zhruba 50 minut, až změknou. Mezitím oloupejte křen a nastrouhejte ho najemno. Rozmixujte s 1 lžící oleje do velmi hladké pasty. Metličkou ji vmíchejte do zakysané smetany.
Podobné recepty jako Malé brambůrky pečené v oleji, se sýrem a zakysanou smetanou
Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy ...
listový salát (směs listových salátů) 200 g. brambory 300 g. květák 200 g. cherry rajčata 250 g. vlašské ořechy 50 g. med (med, nejlépe květový pastový) 1 lžíce. olej 1 lžíce. řeřicha (výhonky řeřichy na posypání) citron.
Podobné recepty jako Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy ...
Vepřový guláš pečený v troubě
Vepřový guláš pečený v troubě. Výhoda pečeného guláše spočívá v tom, že ho nemusíte hlídat. Stačí stejně jako u klasického guláše dobře orestovat maso a cibuli, pak vše přendejte do pekáče a nechte svému osudu v troubě. Výsledkem je maso, které se rozplývá na jazyku, a silná lahodná omáčka, které sl
Podobné recepty jako Vepřový guláš pečený v troubě
Párky trošku jinak aneb vylepšený buřtguláš fotografie 11
a necháme zpěnit. Anna Kocikova. přidáme párky,zarestujeme,poprášíme moukou,osmahneme,přidáme zbytek surovin. Anna Kocikova. zalijeme 2dl melty a 7 minut za stálého míchání provaříme. Anna Kocikova. hodí se také jen s pečivem. Anna Kocikova. Párky trošku jinak aneb vylepšený buřt guláš.
Podobné recepty jako Párky trošku jinak aneb vylepšený buřtguláš fotografie 11
Polévka kudlanka zelná bílá
Zelí vaříme skoro do měkka. Potom zalijeme polévku smetanou trochu naředěnou mlékem, do kterého jsme zamíchali mouku a necháme ještě asi 10 minut povařit. Pozor! Před vlitím smetany musí být už polévka dostatečně slaná, pak nehrozí sražení smetany. Podle chuti dochutíme octem.
Podobné recepty jako Polévka kudlanka zelná bílá
Hermelín s pepřem v těstíčku fotografie 6
Zpět na recept. Hermelín s pepřem v těstíčku mika59
Podobné recepty jako Hermelín s pepřem v těstíčku fotografie 6
Cuketová pomazánka s celerem a cottage
Na pánev dáme nakrájenou slaninu, rozškvaříme, přidáme máslo, cibuli, nasekaný česnek a orestujeme. Celer a cuketu nastrouháme nahrubo a přidáme do pánve, osolíme, opepříme a podusíme. Necháme vychladnout. Polovinu směsi rozmixujeme a vmícháme nerozmixovanou část. Přidáme nastrouhanou okurku a nasek
Podobné recepty jako Cuketová pomazánka s celerem a cottage
Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Do rozvaru přidáme cukr, ocet a promícháme. Ochucený švestkový rozvar pečeme pekáči, nebo kastrolu bez pokličky v troubě při teplotě 160 až 170 stupňů. Tenhle proces může trvat 4–6 hodin, protože povidla musí dostatečně zhoustnout. Jednou za hodinu je třeba hrnec z trouby vytáhnout a povidla promích
Podobné recepty jako Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Chlebový salát panzanella s cuketou
Postup přípravy. Cuketu nakrájejte na plátky silné asi 1/2 cm, osolte a na oleji opečte dozlatova z obou stran. Cuketu vyndejte z pánve a na zbylém tuku opečte dokřupava na kousky nakrájené nebo natrhané pečivo společně s jarní cibulkou na kolečka. Pečivo přidejte k cuketě, přisypte nasekanou petrže
Podobné recepty jako Chlebový salát panzanella s cuketou