Kompot z meruněk recept
2 sáčky pomůcky ke konzervování ovoce a zeleniny . Postup přípravy receptu. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a natěsno naskládáme do sklenic řeznou stranou dolů. Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C. Poznámka od kuchařky. Dodávám, že ze sáčku s kysel
Podobné recepty jako Kompot z meruněk
Poctivá domácí šunka recept
Vaříme na 70 - 75 °C (hlídám teploměrem na zavařování). Doba vaření je cca 1,5 hodiny. Pro někoho je to možná zdlouhavé, ale vždy tento postup dodržím a šunka se mi pokaždé povede. Nejsou v ní velké bubliny vzduchu, není přesolená a je příjemná i na skus. Kuchařka: poljan Uvařeno Uvařeno Do oblíbený
Podobné recepty jako Poctivá domácí šunka
Kyselé zelí do skla
Kyselé zelí do skla - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Čalamáda
Na nálev smícháme ocet s vodou, cukrem, solí a zrnky pepře a vaříme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Do horkého nálevu přidáme Pomůcku ke konzervování a horkým nálevem zalijeme zeleninu. Sklenice uzavřeme (nejlépe šroubovacími uzávěry) a necháme 5 minut otočené víčky dolů. Takto připravená čalamáda
Podobné recepty jako Čalamáda
Zapečený lilek
Zapečený lilek - recept: Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme,
Podobné recepty jako Zapečený lilek
Kysané zelí ze sudu recept
Na horní vrstvu zelí pokládáme čistou dětskou plenu (tu hadrovou )tak, aby pokryla všechno zelí. Pravidelně doplňujeme vychlazenou převařenou vodu se solí (2dcl/1 kávovou lžičku soli) a udržujeme obnažené stěny sudu po odebrání zelí v čistotě. Případná plíseň se drží pouze na plínce, která se dá sna
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu