Předkrm z pečené červené řepy recept
Postup přípravy Rozehřejte troubu na 200°C. Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Připravte velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou bylinek. Přidejte čtvrtinu oloupaných stroužků česneku, osolte a opepřete. Pořádně pokapejte lžící olivového oleje.
Podobné recepty jako Předkrm z pečené červené řepy
Malý předkrm či jen tak na zakousnutí recept
Postup přípravy. Do topinkovače dáme toustový chléb na opečení. Na jakoukoliv uzeninu nasypeme koření dle našeho výběru. Opečene na pánvi. Dáme na připravené topinky a nysypeme strouhaný sýr.
Podobné recepty jako Malý předkrm či jen tak na zakousnutí
Šumivá zázvorová limonáda
Šumivá zázvorová limonáda je osvěžující hlavně v horkém létě. Podáváme ji dobře vychlazenou. Někdo přidává místo perlivé vody colu, nápoj je pak sladší. Nejdříve v hrnci přivedeme k varu vodu s nastrouhaným zázvorem. Ihned odstraníme z plotny, necháme ustát 10 minut a přecedíme, abychom odstranili z
Podobné recepty jako Šumivá zázvorová limonáda
Rybízová omáčka s vínem
1 lžička hořčice sůl, cukr Způsob přípravy Očištěný rybíz podlijeme horkou vodou a dobře podusíme. Prolisujeme, přidáme cukr, víno a trochu povaříme. Když začne omáčka houstnout, přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, hořčici, sůl a podle chuti ještě cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině. Kuchař: Lukáš
Podobné recepty jako Rybízová omáčka s vínem
Mexický předkrm
Mexický předkrm - recept: Jemně nakrájenou cibuli smícháme s kečupem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem. Opečeme chleba(housku) a dáme na ně směs. Přidáme osmažená kolečka Opečeme chleba(housku) a dáme na ně směs.
Podobné recepty jako Mexický předkrm
Mexický předkrm
Cibuli oloupeme,jemně nakrájíme a v misce promícháme s rajčatovým protlakem,nastrouhaným sýrem,solí a mletým pepřem. Na oleji opečeme poloviny housek,potom je potřeme připravenou směsí,na ni navrstvýme míchaná vajíčka a opečená kolečka klobásy.
Podobné recepty jako Mexický předkrm
Smažené lišky-teplý předkrm
Lišky nakrájíme na plátky,nasypeme do vařící vody s bobkovým listem,chvíli povaříme a scedíme.Nakrájíme nadrobno cibuli,osmahneme ji na oleji,přidáme ovařené houby,nasekaný česnek,sůl,pepř a dusíme,dokud se nevypaří všechna voda.Podáváme jako teplý předkrm anebo spolu s barmborami či těstovinami jak
Podobné recepty jako Smažené lišky-teplý předkrm
Mexické tortily recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na cibuli. Až se maso zatáhne tak přidáme fazole a necháme prohřát pod pokličkou. Přidáme rajčata, kukuřici, feferonku a prohříváme, dusíme.
Podobné recepty jako Mexické tortily
Teplý těstovinový salát (nejen) s brokolicí recept ...
Postup přípravy. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody dle návodu. Asi tři, čtyři minuty ke konci vaření je promícháme a nandáme na ně povařit i na růžičky rozebranou brokolici. Vše dovaříme doměkka (na skus), scedíme a dáme do mísy, kam ihned přidáme na menší kostičky pokrájený sýr a sekaná r
Podobné recepty jako Teplý těstovinový salát (nejen) s brokolicí ...
Krabí krokety
Pracovní postup: Do mísy dáme nastrouhanou cibuli,česnek,kari,chilli,zázvor a sůl a zamícháme.Do této marinády vložíme kraba a necháme 30 minut macerovat.Z vajec,škrobu a strouhanky umícháme těstíčko,vmícháme do něj kousky kraba a pozvolna smažíme ve větším množství oleje dozlatova. Podáváme jako te
Podobné recepty jako Krabí krokety
Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Postup přípravy. Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválejte listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládejte na kostičky nakrájené uzené maso a kysané zelí. Zasypejte kmínem. Slaný štrúdl zamotejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Vejce vyšlehejte vidličkou a štrúdl jím pomažte.
Podobné recepty jako Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Plněný šnek kynutý recept
Postup na přípravu čtyř porcí: přibližně 40 g směsi dobře promíchejte s cca. 100 ml vlažné vody a nechte odstát 5 min. Poté směs natřete na tousty a dejte na pár minut zapéct při 180° C. Hotové bruschetty pokapejte olivovým olejem a podávejte. Můžete též zapéct s plátkovým nebo strouhaným sýrem. Zem
Podobné recepty jako Plněný šnek kynutý
Vejce Benedikt
Do hrnku rozklepněte jedno vejce, vodu v hrnci zamíchejte, aby vznikl vír a vejce vložte doprostřed vzniklého víru. Vejce vařte ve vodě 2–3 minuty a poté ho děrovanou naběračkou vyjměte ven. Stejný postup opakujte se zbylými vejci. Jednotlivé půlky žemle opečte a uložte na servírovací talíř.
Podobné recepty jako Vejce Benedikt
Terrine Campagnarde
ks šalotka 2 stroužek česnek 20 plátek uzená slanina 30 ml brandy pepř mletý sůl sušené ovoce nebo kandované (není nutné) Postup přípravy receptu 1 Předehřejte troubu na 200 °C 2 V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo kandova
Podobné recepty jako Terrine Campagnarde
Bigos recept
300 g drůbežího masa (lze vynechat) 150 g uzeného bůčku. 6 nožiček libovolných klobás (papriková, debrecínská, pikantní atd - alespoň 2 výraznější chuti) 2 plné hrsti sušených hub (lze vynechat) 1 cibule. 200 g anglické slaniny. sůl. majoránka (lze i oregano) drcený kmín.
Podobné recepty jako Bigos
Plněné papriky jinak recept
Postup přípravy Salám a sýry umeleme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek Náplň musí být hustší. Podle chuti dosolíme. Ale opatrně - balkánský sýr je hodně slaný. Papriky rozřízneme a vyčistíme od semínek. Naplníme a pečeme v předehřáté troubě až se udělá kůrčička. Podáváme s brambory. Uv
Podobné recepty jako Plněné papriky jinak
Hermelín v těstíčku teplý předkrm
Hermelíny rozpůlíme a postupně obalujeme v hladké mouce, rozkvedlaném vejce a mandlových lupíncích. Obalené sýry vložíme do rozpáleného tuku a asi 2 minuty fritujeme dozlatova. Jednu půlku meruňky nakrájíme na tenké plátky, zbylé na malé kostičky, které pak zamícháme do omáčky. Listy salátů očistíme
Podobné recepty jako Hermelín v těstíčku teplý předkrm
Candát pečený na másle recept
2 filety candáta obecného. 100 g másla. hladká mouka. čerstvě mletý pepř 4 barev. sůl. olivový olej. Tento recept najdete. v nové kuchařce! Naše kuchařka 2.
Podobné recepty jako Candát pečený na másle
Teplý bramborový salát recept
Postup přípravy. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, rozpulíme (nové nemusíme loupat), přidáme k nim smetanu smíchanou s pepřem, křenem a citr. štávou, kousky masa a řeřichu (špenát jsem na vteřinku ponořila do horké vody). Zlehka promícháme.
Podobné recepty jako Teplý bramborový salát
Pečený hermelín s tymiánem
Vše důkladně zabalíme, položíme na plech a v předehřáté troubě pečeme 10 minut při 200 °C. Sýrová kolečka vyjmeme z alobalu, položíme na salátové listy a posypeme petrželkou. Citronovu šťávu podáváme zvlášť. Vynikající teplý předkrm nebo svačina pro nevšední příležitost.
Podobné recepty jako Pečený hermelín s tymiánem
Teplý fazolkový salát s liškami recept
Postup přípravy Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme dusit na mírném ohni. Přibližně v půlce dušení přidáme fazolky a společně doděláme doměkka. Fazolky musí zůstat pevné -
Podobné recepty jako Teplý fazolkový salát s liškami
Mexický předkrm Guacamole
Postup přípravy receptu. 1. Avokádo rozpůlíme a vyndáme pecku, v ruce půlku avokáda nařežeme rovně a na strany, aby nám vznikly kostičky a polévkovou lžící vybereme do mísy. Červenou papriku, cibuli a koriandr nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Ingredience v míse promícháme, přidáme olivový olej
Podobné recepty jako Mexický předkrm Guacamole
Plněné žampiony III.
1. Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou šalotky do skleněna (po 3 minutách), nikoliv zlatové, přidáme nasekané nohy z žampionů, šťávu z jednoho citronu a polovinu soli. Smažíme pět minut za stá
Podobné recepty jako Plněné žampiony III.
Plněné červené cibule recept
Postup přípravy. Cibule očistíme, sloupneme co nejtenčí vrchní slupičku. Seřízneme bubák dole a seřízneme vršek cca na velikosti padesátikorunové mince - budeme potřebovat vytahat vnitřek. V zeleninovém vývaru, s přidáním trochy bílého vína, povaříme do skoro měkka.
Podobné recepty jako Plněné červené cibule
Salát z pečené červené řepy recept
Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka. Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme s
Podobné recepty jako Salát z pečené červené řepy
Plněný filet z mořského vlka
Pracovní postup: Cibuli orestujeme na troše oleje, přidáme rýži, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme za stálého míchání do úpravy al dente. Poté vmícháme máslo, které rýžovou směs zahustí. Přidáme tymián s bazalkou.
Podobné recepty jako Plněný filet z mořského vlka
Zapečené banány
Postup přípravy receptu. 1. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme na půlky a rozložíme na pánev nebo zapékací misku vymaštěnou částí dávky másla. Posypeme směsí cukru smíchaného se skořicí a na povrch dáme vločky zbývajícího másla. Nakonec zakapeme citronovou šťávou a rumem.
Podobné recepty jako Zapečené banány
Valentýnský snídaňový toast
Postup přípravy receptu. 1. Z obou plátků chleba vykrojte za pomocí srdcového vykrajovátka srdíčko. Rozpalte si pánev a na suché pánvi opečte chleba z jedné strany. 2. Do vyříznutého srdcového tvaru rozklepněte celé vejce, snižte plamen a pečte ho tak dlouho, až se vejce zpevní. Opečte i vykrojenou
Podobné recepty jako Valentýnský snídaňový toast
Zapečené sýrové toasty
2. Troubu zahřejeme na 200 °C a toasty necháme zapékat pod grilem asi 8-10 minut než hmota ztuhne. Poté každý toast poklademe 1 či 2 plátky rajčete a 1 plátkem sýra a zapékáme než se sýr rozpustí (asi 2-3 min.). Toasty jsou výborné jako teplý předkrm, pohoštění pro hosty či menší večeře se salátem.
Podobné recepty jako Zapečené sýrové toasty
pečený hermelín
Postup přípravy receptu. 1. Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry osolíme, posypeme tymiánem a rozřízneme. Poklademe střídavě plátky žampionů, cibule, kolečka uheráku a kolečka papriky. 2.
Podobné recepty jako pečený hermelín
Šneci a lá Versailes recept z roku 1904
Postup přípravy receptu. 1. Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na pevnější hmotu, chuť můžeme upravit citronovou šťávou. Směsí plníme ulity a tyto zapečeme v troubě zprudka při 250 °C do
Podobné recepty jako Šneci a lá Versailes z roku 1904
Máslový pórek v šunce se sýrem
1. Pórek omyjeme, nakrájíme na špalíčky (asi 10 cm dlouhé), podélně rozkrojíme a podélně nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém osmažíme dosklovata pórkové nudličky, osolíme a opepříme, necháme vychladnout. 2. Na pracovní desku si rozložíme plátky šunky, které nakrájíme na
Podobné recepty jako Máslový pórek v šunce se sýrem