Makový závin
Těsto mléko 180 ml hladká mouka 500 g droždí 30 g cukr krupice 60 g vanilkový cukr 10 g máslo (změklé) 60 g vejce 1 ks sůl 1 lžička Na potření vejce 1 ks mléko 1 lžíce Postup přípravy Náplň: mléko přivedeme k varu a vsypeme do něj mák.
Podobné recepty jako Makový závin
Valašské frgále
Postup přípravy receptu. 1. Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme vykynout cca 2-3 hodiny. Vykynuté těsto rozválíme přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojím kruh.
Podobné recepty jako Valašské frgále
Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku
Postup přípravy receptu. 1. Játra odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. 2. Škrobovou moučku rozmícháme se lžičkou vody, vejcem a zázvorem, přidáme játra a necháme chvíli odležet. 3. Pak je vložíme na velkou pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty.
Podobné recepty jako Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku