Steak z čerstvého mečouna recept
Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme. Poznámka autorky receptu Příprava česnekové oleje: do dvou lžice panenského olivového
Podobné recepty jako Steak z čerstvého mečouna
Steak z tuňáka recept
Postup přípravy. Tuňákové steaky vyndáme z lednice až těsně před přípravou. Dáme vařit brambory. Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice. Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, a tuto nahříváme na vyšší stupe
Podobné recepty jako Steak z tuňáka
Steaky s třešňovou omáčkou
Steaky můžeme podávat také se šťouchanými brambory, chutnají tak výborně. Velkou litinovou pánev s olivovým olejem zahřejeme na vysokou teplotu. jednotlivé porce masa osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného tuku. Opékáme 4 minuty, pak je obrátíme a znovu opékáme asi 5 minut, podle toho, jak prope
Podobné recepty jako Steaky s třešňovou omáčkou
Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha
Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha je pikantní. Podávejte ji v misce a každý si podle chuti může maso na talíři
Podobné recepty jako Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha
Rybí steak
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje, nasekaného nebo nastrouhaného česneku a lístků čerstvého tymiánu. Potřené filety necháme na talíři alespoň půl hodiny (pokud máme čas, tak klidně dvě h
Podobné recepty jako Rybí steak
Mečoun v pomerančové zálivce recept
Smícháme šťávu z jednoho pomeranče, pár kapek limetky, sůl, pepř. Mečouna do této marinády vložíme a marinujeme po obou stranách aspoň 1 hodinu. Ve wok nebo jiné podobné pánvi rozpálíme olej s máslem, vložíme osušenou rybu a restujeme po obou stranách 4 minuty. Poté podlijeme zbytkem marinády a dusí
Podobné recepty jako Mečoun v pomerančové zálivce
Tuňák steak s „ hranolama “ recept
Steaky nejlépe chlazené (mohou být i mražené) opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme uložit do chladu na cca 30 – 60 minut. Na pánev dáme rozpálit velmi malou trochu oleje a vložíme steaky. Prudce opeče
Podobné recepty jako Tuňák steak s „ hranolama “
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The Real Meat Society - recept: Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte.Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu.
Podobné recepty jako Skotská vejce podle The Real Meat Society
Grilované špízy z mečouna v marinádě recept
Mečouna si nakrájíme na krychličky a zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice (stačí i na 2 hodiny. Potom si vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem. Zbude nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna celou dobu grilování.
Podobné recepty jako Grilované špízy z mečouna v marinádě
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society - recept: Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.Do rendlíku
Podobné recepty jako Pork pie podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society - recept: Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře
Podobné recepty jako Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society