Srbské žebírko
Srbské žebírko je jednoduché a chutné jídlo, které vyniká svým harmonickým spojením ingrediencí. Tento tradiční recept zahrnuje používání sterilované kapii, což mu dodává jedinečnou chuť a...
Staročeská plněná pečeně
Staročeská plněná pečeně je tradiční pokrm, který se připravuje z vepřových kotlet. Maso se nejprve upraví tak, že se v něm vytvoří kapsa, do které se následně vkládá směs. Pro zvýšení ch...
Medová žebírka
Medová žebírka jsou lahodným pokrmem, který se připravuje marinováním v trvanlivé směsi chutí. Nejprve se vytvoří marináda, kterou poté důkladně promícháme. Žebírka se následně kladou do...
Žebírka
Žebírka jsou lahodným pokrmem, který se připravuje s medem, hořčicí, kečupem a pomerančovou šťávou pro sladko-kyselou chuť. Přidává se také prolisovaný česnek a jemně nastrouhaná cibule,...
Žebírka z Kolkovny
Vepřová žebírka upečená v troubě jsou lahodná a šťavnatá, díky čemuž se stávají skvělým pokrmem. Jejich jedinečnou chuť umocňuje jemně nasládlá a aromatická marináda, k...
Smažené plněné žebírko
Smažené plněné žebírko je lahodné jídlo, které se začíná marinováním vepřového žebírka, jež je potřeno olejem a nechává se odležet v chladničce, ideálně alespoň 24 hodin. Po odležení...
Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky
Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek je tradiční pokrm, který se připravuje na másle, kde se nejprve osmahne cibule a následně se přidává hladká mouka na vytvoření tmavší...
Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou
Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou představuje skvělou volbu pro slavnostní oběd. Tento pokrm je vyroben z vepřové kotlety, která je naplněna chutnou nádiv...
Sikulské žebírko
Sikulské žebírko je lahodný pokrm připravený z naklepaných a osolených kotlet, které se na oleji opečou dozlatova z obou stran. Po jejich vyjmutí se do zbylého tuku přidá na...
Žebírka slavnostní
Žebírka slavnostní jsou lahodným pokrmem, který kombinuje obalované kousky banánů a žampionů v jemném těstíčku vyrobeném z vajec, mléka a mouky. Tyto ingredience se...
Lašské žebírko
Lašské žebírko je tradiční pokrm, který se vyznačuje šťavnatými a chutnými žebírky. Ta jsou před přípravou mírně naklepaná a naříznutá po stranách, aby se lépe propekla....
Žebírka BBQ
Žebírka BBQ jsou šťavnatým pokrmem, který se připravuje s důrazem na chuť a koření. Maso se nejprve osolí a potom se do něj vtírá česnek a pepř, což mu dodává výraznou...
Pečená vepřová žebírka
Pečená vepřová žebírka jsou delikatesa, která nadchne každého gurmána. Při jejich přípravě je klíčové dosáhnout ideální kombinace šťavnatosti a křupavé kůrčičky. Tento po...
Staročeská myslivecká krkovička
Staročeská myslivecká krkovička je tradiční pokrm, který se připravuje z kvalitního masa, jež se nejprve důkladně opláchne a osuší. Poté se maso dochutí staročeským koření...
Medová žebírka, salát coleslaw
Medová žebírka jsou šťavnatým pokrmem s vynikající sladkou marinádou. K jejich přípravě se používá kombinace koření, hořčice, kečupu a medu, které se důkladně promích...
Staročeské kotlety
Staročeské kotlety jsou tradičním pokrmem, který se připravuje z naklepaného masa, jež se nejprve osolí a ochutí speciálním směsí koření. Maso se poté rychle opeče na p...
Vepřové žebírko na žampionech
Vepřové žebírko na žampionech je chutné jídlo, které spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemnou houbovou omáčkou. Tento pokrm se vyznačuje křehkým masem a bohatou chutí houb...
Staročeské plátky podlévané pivem
Staročeské plátky podlévané pivem spojují v sobě vepřové maso a zeleninu, které jsou potřený hrubozrnnou hořčicí. Po upečení v troubě vznikne jemná omáčka, která skvěle doplňu...
Staročeský talíř
Staročeský talíř představuje bohatou nabídku pečeného a uzeného masa, která potěší všechny příznivce vynikajícího jídla. Tento výběr mas je ideální volbou jak pro slavnostní příležitost...
Žebírka na medu
Žebírka na medu jsou lahodným pokrmem, který si můžete snadno připravit doma, aniž byste museli navštěvovat steakové restaurace. Tento recept nabízí možnost vytvořit si křupavá žebírka,...
Pikantní žebírka
Pikantní žebírka jsou chutným pokrmem, který začíná přípravou masa vařením v hrnci s vodou. Do vody se přidává sůl, celá oloupaná cibule a koření jako pepř a nové koření. K tomu se nalévá...
Krkovička se staročeským zelím
Krkovička se staročeským zelím je tradiční české jídlo, které v sobě spojuje lahodné vepřové maso s chutným kysaným zelím. Toto jídlo je oblíbené v mnoha domácnostech a restauracích, kde ka...
Žebírko v bešamelu
Žebírko v bešamelu je jídlo, které se vyznačuje šťavnatými žebýrky marinovanými v oleji a soli, které se nechávají odležet přes noc. Dno pekáče se potírá plátkem uzené slaniny a pokláda...
Pikantní zázvorová žebírka
Pikantní zázvorová žebírka jsou aromatická a chutná jídla, která se marinují ve směsi nastrouhaného česneku, čerstvého zázvoru, sojové omáčky a oleje. Tato marináda dodává žebírkům int...
Žebírka pečená s marinádou a libečkem
Žebírka pečená s marinádou a libečkem jsou lahodným pokrmem připraveným z vepřových žeber, která jsou marinovaná v kombinaci kečupu, medu, worcesterské omáčky, prolisované...
Pečená vepřová žebírka na medu
Pečená vepřová žebírka na medu jsou skvostným pokrmem, který se z tradičního použití v polévkách a vývarech přesunul na grilovací a pečící stoly. Tato dobře okořeněná a pomalu upečená...
Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce
Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce jsou chutným pokrmem, který kombinuje jemné maso a výraznou omáčku. Plátky vepřového masa jsou nejprve naklepané...
Marinovaná žebírka pečená s bramborami
Marinovaná žebírka pečená s bramborami představují lahodné a šťavnaté jídlo, které potěší každého, kdo má rád kvalitní domácí kuchyni. Tento delikátní pokrm se peče do zlato...
Texaské žebírko
Texaské žebírko je pokrm, který se připravuje na základě restování cibule na oleji nebo sádle, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté se přidává nakrájené hovězí maso, ideálně z hov...
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou jsou pokrm, který začíná přípravou vepřových líček. Ta je nutné omýt, osušit a marinovat v citronové šťávě, nejlépe den předem nebo alespoň večer. P...
Pikantní žebírka (recept tety Jolany)
Pikantní žebírka jsou lahodným pokrmem, který se vyznačuje výraznou chutí marinády. Při přípravě se nejprve vaří aromatická zálivka, která kombinuje různé ingredience, a po krátkém...
Pikantní vepřová žebírka
Pikantní vepřová žebírka jsou chutným pokrmem, který se připravuje z vepřových žeber. Ta se nejprve lehce potírají česnekovou pastou a dochucují solí a kmínem. Poté se žebírka umístí do pe...
Grilovaná masitá žebírka
Grilovaná masitá žebírka jsou lahodným pokrmem, který se připravuje vařením masa, které se nejprve zjemní v teplé vodě. Po uvaření se žebírka ochladí a následně se marinují v...
Sladkokyselá omáčka - bleskovka
Tato sladkokyselá omáčka je skvělou volbou, když potřebujete rychle připravit něco v asijském stylu. K jejímu rychlému přípravě stačí mít doma jen několik základních surovin. Můžete j...