Pečená srnčí žebra
Pečená srnčí žebra recept. Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy má zvěř dostatek potravy. Kdo má obavu z typického aroma masa, nemusí mít strach, jalovec se o tuto “vůni” spolehlivě postará.
Podobné recepty jako Pečená srnčí žebra
Srnčí na zelenině
Srnčí na zelenině - recept: Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme
Podobné recepty jako Srnčí na zelenině
Pečená žebírka na zelenině
Postup přípravy receptu. 1. Očištěnou mrkev a celer pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky a zázvor s česnekem nasekáme na drobno. Vše dáme do pekáče a podlijeme troškou vývaru.
Podobné recepty jako Pečená žebírka na zelenině
Žebírka na medu recept
Na křupavá žebírka nemusíte jen do steakových restaurací. Udělejte si je i doma! Jednoduchý recept na pečená žebírka s marinádou, která jim dodá tu správnou chuť. Servírujte s řízným křenem a čerstvým chlebem.
Podobné recepty jako Žebírka na medu
Pečený srnčí hřbet recept
Postup přípravy. Krok 1: Připravíme nádobu - např. plastovou krabičku s víkem - jen nepatrně větší, než je maso. Krok 2: V hmoždíři rozdrtíme jalovčinky a hřebíček, dáme spolu s citronovou šťávou do oleje a našleháme. Krok 3: Srnčí hřbet odblaníme, naložíme do olejové marinády.
Podobné recepty jako Pečený srnčí hřbet
Pomalu pečená srnčí pochoutka recept
Na pánev vlijeme vývar/vodu, víno, bobkový list a tymián, provaříme s výpekem a vlijeme do pekáče. Vše promícháme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 200st.asi 1 hodinu. Poté přidáme marmeládu a povidla a pečeme ještě asi ½ hodiny.
Podobné recepty jako Pomalu pečená srnčí pochoutka
Medová žebírka
Medová žebírka. Už jste zkusili žebra pečená na medu? Pokud máte rádi jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá. ;) Podávejte je posypaná petrželkou, s grilovanou kukuřicí na másle a s chlebem.
Podobné recepty jako Medová žebírka
Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně recept
Postup přípravy. Krok 1: Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky.
Podobné recepty jako Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně
Srnčí na zelenině
Srnčí na zelenině - recept: Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme
Podobné recepty jako Srnčí na zelenině
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím mrkve a celeru pokrájeného na kostičky, zalijeme vodou přidáme bobkový list a tymián. Povrch masa zakápneme olejem, aby neosychal. Pekáč přikryjeme a nec
Podobné recepty jako Srnčí maso na smetaně
Telecí žebírka se zeleninou a houbami recept
Žebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme. Žebra vyjmeme, osmahneme slaninu, cibuli a česnek a nakonec přidáme zeleninu a předem namočené houby, já použila opěnky.
Podobné recepty jako Telecí žebírka se zeleninou a houbami
Srnčí ragú na houbách s celozrnným knedlíkem
Srnčí maso považují gurmáni i šéfkuchaři za jedno z nejlepších, je totiž červenohnědé, mírně aromatické a velmi křehké. Pozvolným dušením krásně změkne a vstřebá chutě a vůně přidaných surovin, kořenové zeleniny, bylinek nebo hub. Sušené se postarají o aroma, čerstvé dodají texturu, použijte proto .
Podobné recepty jako Srnčí ragú na houbách s celozrnným knedlíkem
Srnčí směs (ragú) na zelenině recept
Postup přípravy. Krok 1: Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc).
Podobné recepty jako Srnčí směs (ragú) na zelenině
Dančí maso na kořenové zelenině recept
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa. Umožní vám to recept na daňčí maso na kořenové zelenině.
Podobné recepty jako Dančí maso na kořenové zelenině
Kančí žebírka na víné a jalovci recept
Vyndáme jalovec a je-li třeba dochutíme solí a cukrem. Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a poprášíme kořením na zvěřinu.
Podobné recepty jako Kančí žebírka na víné a jalovci
Srnčí kýta se šípkovou omáčkou recept
Kýtu vložíme do PH k vývaru a zelenině s kořením a necháme na program HIGH „pomalit“ cca 4 hodiny do změknutí. V průběhu „pomalení“ připravíme šípkovou omáčku. Jakmile je maso měkké, tak ho vyndáme z PH a udržujeme teplé.
Podobné recepty jako Srnčí kýta se šípkovou omáčkou
SRNČÍ NA HOUBÁCH recept
Podáváme s rýží a zeleninou. Nakrájíme cibuli a česnek, osmahneme na sádle. Přidáme na větší kostky nakrájené maso, orestujeme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Během dušení osolíme, opepříme a okmínujeme. Ke konci přidáme houby a ještě dusíme asi 15 minut.
Podobné recepty jako SRNČÍ NA HOUBÁCH
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“ recept
Promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud není maso měkké (doba vaření záleží na stáří kusu srnčího, ale minimálně 1,5 hod). Poté vyndáme z guláše koření a zahustíme jej chlebovou strouhankou.
Podobné recepty jako Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci recept
Postup přípravy. Krok 1: Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba. Krok 2: V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa na ní lehce opečeme (jen do zatažení masa).
Podobné recepty jako Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci