Přírodní vepřová kýta recept
Jani máš pravdu praganda se používá při uzení, ale i při nakládání masa na různé typy klobás, salámů a podobně, já jí používám jen pokud maso nakládám na delší dobu, třeba právě plátky, pokud dělám marinované koleno, tak jej napíchám, ale to si dělám roztok, ve středu jsem dělala svíčkovou z králika
Podobné recepty jako Přírodní vepřová kýta
Klobásky cigárového typu recept
Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě. V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těc
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Domácí kysané zelí
Uplne na dno kameninove nadoby davam svazek cerstveho kopru. Nahoru davame plinku, na do drevene desky a na tu zulovou kostku. Podotykam ze jsme to delali dlouho s ruznymi zavazimi ale nikdy nebylo zeli tak lahodne jako s zulovou kostkou. Kdyz prilivame do zeli vodu tak prave pres tuto kostku. Nevim
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Pečený bůček naložený v solném láku recept
solný roztok: na 1,7 l vody 100 g soli. Recept si zatím oblíbilo 19 kucha řů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Omyté maso osušíme a kůži nařízneme na kostičky. Vetřeme česnek po celé části masa a dáme na 2 hodiny uležet. Ve vodě necháme rozpustit sůl, můžeme ji lehce zahřát pro lepší rozp
Podobné recepty jako Pečený bůček naložený v solném láku
Kysané zelí ze sudu recept
Na horní vrstvu zelí pokládáme čistou dětskou plenu (tu hadrovou )tak, aby pokryla všechno zelí. Pravidelně doplňujeme vychlazenou převařenou vodu se solí (2dcl/1 kávovou lžičku soli) a udržujeme obnažené stěny sudu po odebrání zelí v čistotě. Případná plíseň se drží pouze na plínce, která se dá sna
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu