Uzený velikonoční chléb plecovník neboli šoldra recept ...
Postup přípravy Těsto ze sáčku na domácí chléb zpracujeme podle návodu na obalu (nebo použijeme nějaký jiný osvědčený recept na chléb pro domácí pekárnu). Pravý plecovník se vždy zadělává pivem!!! Ale to je na každém, jestli to tak udělá.
Podobné recepty jako Uzený velikonoční chléb plecovník neboli šoldra ...
Velikonoční šoldra recept
Den před pečením uvařím uzené maso, polévku nechám zchladit a seberu z ní tuk. Droždí nechám vykynout ve vlažné polévce s cukrem a troškou mouky. Vykynuté droždí vliji do mouky, přidám sůl, olej a těsto nechám kynout. Pak ho rozdělím na 2 půlky a každou rozválím.
Podobné recepty jako Velikonoční šoldra
Těšínská šoldra
Těšínská šoldra autor: F.O.O.D. 5.0 hodnotilo: 1 doba přípravy: 90 minut obtížnost: střední Nahrát fotku Suroviny 1 porce 75 g sušené mléko 21 g droždí 45 g cukr 500 g hladká mouka 250 g žitná chlebová mouka celozrnná sůl 30 ml olej 300 ml vepřový vývar (uzeného) 300 g uzené maso 300 g slanina proro
Podobné recepty jako Těšínská šoldra
Těšínská šoldra
Těšínská šoldra - recept: Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej
Podobné recepty jako Těšínská šoldra
Plecovník a Šoldra
Šoldra se dělá téměř stejně: 20ml vlahé mléko, 42g droždí, 100g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1/2 lžičky soli, 300g polohrubé mouky, 100g šunka, 100g uzené (bůček vařený), 100g bílá blobása, Vykynuté těsto rozválejte na obdélníkový nebo oválný plát silný asi 1 cm. Rozložte na něj plátky šunky ...
Podobné recepty jako Plecovník a Šoldra
Těšínská šoldra
Těšínská šoldra - recept: Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej
Podobné recepty jako Těšínská šoldra
Slezská kachna recept
Kachní prsa opláchneme a osušíme. Kůži nakrojíme ostrým nožem. Osolíme a okmínujeme, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Pak vložíme do pekáčku, podlejeme vodou a pečeme za občasného otáčení a podlévání.
Podobné recepty jako Slezská kachna
Velikonoční šoldra fotografie 4
Fotografie k receptu Velikonoční šoldra. Dom ů - Recepty - Velikonoční šoldra. Zpět na recept. Velikonoční šoldra Iriska Polovina těsta s masem a klobásami Iriska Iriska Předchozí Následující 1 z 3. Předchozí ...
Podobné recepty jako Velikonoční šoldra fotografie 4
Velikonoční šoldra fotografie 4
Fotografie k receptu Velikonoční šoldra. Dom ů - Recepty - Velikonoční šoldra. Zpět na recept. Velikonoční šoldra Iriska Polovina těsta s masem a klobásami Iriska Iriska Předchozí Následující 3 z 3. Předchozí ...
Podobné recepty jako Velikonoční šoldra fotografie 4
Velikonoční šoldra fotografie 4
Fotografie k receptu Velikonoční šoldra. Dom ů - Recepty - Velikonoční šoldra. Zpět na recept. Velikonoční šoldra Iriska Polovina těsta s masem a klobásami Iriska Iriska Předchozí Následující 2 z 3. Předchozí ...
Podobné recepty jako Velikonoční šoldra fotografie 4
Slezská mrkvová polévka recept
Suroviny. Porce: 10 porcí (3 litry) 375 g mrkve. 100 g másla. 0,5 l 33% smetany (šlehačky) 1,5 l vody. 3 kostky slepičího bujónu. 2 lžíce hladké mouky. 1 plechovka sterilovaného hrášku Bonduelle.
Podobné recepty jako Slezská mrkvová polévka
Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem recept
Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme. Znovu ohřejeme, přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr a umícháme hladký krém. Na poslední minutu varu vložíme hrst listového špenátu.
Podobné recepty jako Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem
Drůbeží roláda bez rolování recept
Postup přípravy. Formu "srnčí hřbet" vyložíme pečícím papírem. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vyložíme jím formu (dno). Poté poklademe slaninou, na kterou rozprostřeme smažená vejce a posypeme je kapií. Poté opět položíme plátky kuřecích řízků, opět osolíme a opepříme a pečeme.
Podobné recepty jako Drůbeží roláda bez rolování
Šlehačková roláda bez mouky recept
Šlehačková roláda bez mouky. Rolády patří mezi velmi vděčné moučníky ať už ke kávě nebo na rodinnou oslavu. Jsou rychlé, chutné a krásně vypadají. Naplnit je můžete téměř čímkoliv vás napadne. Tato roláda je vhodná i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jíst mouku. Je neskutečně lehounká a není příli
Podobné recepty jako Šlehačková roláda bez mouky
Selský salát ala Zd. Pohlreich :) recept
Postup přípravy. Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout. Ve vodě uvaříme ztracená vejce (rozklepneme do misky n
Podobné recepty jako Selský salát ala Zd. Pohlreich :)
Valašské podlesníky s podmáslím recept
Postup přípravy Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme. Přidáme podmáslí a polohrubou mouku a umícháme hustší těsto. Lžící nanášíme směs na pánev a vytvoříme placku. Ne moc tenkou, aby se nerozpadla. Hustotu je potřeba vychytat, popřípadě přidat podmáslí nebo mouku. Sma
Podobné recepty jako Valašské podlesníky s podmáslím
Bylinky v oleji (bazalka, oregano) recept
Postup přípravy. Omyté a osušené lístky bylin vrstvíme do malé sklenice s trochou oleje na dně, každou vrstvu lehounce posolíme (jen pár zrnek soli) a prokápneme olejem. V naplněné sklenici byliny do druhého dne zatížíme (použila jsem paličku hmoždíře), pak doplníme olivový olej, dobře protřepeme, a
Podobné recepty jako Bylinky v oleji (bazalka, oregano)
Králičí stehna na bylinkách recept
Velikonoční šoldra uvařil/a PetrV před 2 hodinami Velikonoční jidáše uvařil/a PetrV před 2 hodinami Kakaový olejový korpus na dort uvařil/a Pohajdova před 2 hodinami Koláče po babičce uvařil/a Knofli před 2 hodinami Další recepty Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem podle Karolíny Králičí steh
Podobné recepty jako Králičí stehna na bylinkách
Letní dort recept
Poukladáme ovocie (ak použijeme kompót alebo mrazené, necháme otiecť a šťavu použijeme na vrchnú vrstvu). Zalejeme zvyškom jogurtovej zmesi a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zalejeme vrchnou vrstvou – želatínu rozpustíme v šťave s cukrom ( cukor nemusí byť ). Uvařeno (1x) Přidat do oblíbenýc
Podobné recepty jako Letní dort