Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Žampiony
Tyto drobné bílé houbičky jsou v kuchyni učiněný poklad. Hodí se totiž pro přípravu polévek, předkrmů, hlavních jídel i s...
Bezinkový sirup
Bez sirupu z bezu černého se neobejdu. Každý rok v červnu vyrážím do přírody “na lov” bílých velkých květů, z nichž doma ...
Qasháky ala Babilon- kvašáky recept
Tématické fráze: pomer vody a soli na kvašáky skladování kvašáků uchování kvašáků kvašáky z jižní moravy kvašáky recept kvašáky okurková pout bzenec postupně přidávat okurky na kvašáky prave kvašáky domaci kvasaky uchovani kvašáky za studena pomer soli a vody na kvasaky. Suroviny: okurka čerstvá, če
Podobné recepty jako Qasháky ala Babilon- kvašáky
Zapečené brambory s masem a se smetanou recept
Jak postupovat při skladování brambor: Důležitý je už výběr správné odrůdy Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno formy. Poté osolíme a opepříme a dáme opět vrstvu brambor, kterou opět osolíme a opepříme. Takto vytvoříme 3 vrstvy brambor a na ně dáme osolené a opepřené ve
Podobné recepty jako Zapečené brambory s masem a se smetanou
Fazole nakyselo na smetaně
Způsob přípravy. Do hrnce nasypeme fazolky, zalijeme je vodou a vaříme 25 až 45 minut. Když jsou měkké, přidáme k nim smetanu, ve které jsme rozšlehali asi 2 lžíce hladké mouky. Krátce povaříme, a když omáčka zhoustne, podle chuti ji osolíme, přidáme máslo, cukr a ocet, a promícháme, aby se máslo ro
Podobné recepty jako Fazole nakyselo na smetaně
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo - recept: Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a
Podobné recepty jako Pravé maďarské lečo
Vejce na tvrdo
Prvním krokem by mělo být jejich správné skladování. Vejce by se měla uchovávat v lednici, ale ne ve dvířkách. Tam jsou totiž vystavena zbytečným teplotním výkyvům, které vznikají otevíráním, a díky tomu rychleji ztrácí na čerstvosti a mohou se i zkazit.
Podobné recepty jako Vejce na tvrdo
Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem ...
PRIMA TIP: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 °C a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně.
Podobné recepty jako Slaný koláč z listového těsta s bramborami a rozmarýnem ...
Pesto Rosso
Pro skladování doporučuji skleněné nádoby s víčkem. V lednici vydrží 1-2 týdny (pokud dříve nesníte :-D ) Po vložení zalijte ještě olejem tak,aby vznikla cca 10mm vrstva nad pestem. Olej slouží společně se solí a česnekem jako konzervant.
Podobné recepty jako Pesto Rosso
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne - recept: Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový
Podobné recepty jako Tradiční italské lasagne
Linecké těsto pro začátečníky
Linecké těsto pro začátečníky - recept: Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30
Podobné recepty jako Linecké těsto pro začátečníky
Živáňská pečeně recept
Jak postupovat při skladování brambor: Důležitý je už výběr správné odrůdy Slaninu nakrájíme na malé nudličky a posypeme jí brambory. Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme je, opepříme a vyrovnáme do pekáčku. Na maso vyrovnáme přepůlené a na plátky nakrájené klobásy a nakonec cibule nakrájené
Podobné recepty jako Živáňská pečeně
Ghí z ranče recept
Při skladování v temnu a teplotě 20°C a méně vydrží minimálně půl roku, v chladničce i rok. Přepuštěné máslo bylo dřív běžné, když nebyly ledničky, ale nyní se pro jeho vliv na zdraví vrací do pozornosti kuchařů pod názvem ghí (indický výraz). Přepuštěním se normální máslo zbaví mléčné bílkoviny ...
Podobné recepty jako Ghí z ranče
Ovesné sušenky II. recept
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké suroviny a dobře promícháme. Lžičkou děláme malé hromádky a dáváme je na plech - vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi dost mí
Podobné recepty jako Ovesné sušenky II.
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou recept ...
Jak postupovat při skladování brambor: Důležitý je už výběr správné odrůdy Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky a polovinou jejich množství vyskládáme dno olejem vymazané zapékací nádoby. Posypeme solí, pepřem a sušeným česnekem. Zalijeme je polovinou kelímku smetany a navrch rozprostřeme mas
Podobné recepty jako Zapečené brambory s mletým masem a smetanou ...
Sušené maso recept
No a skladování. Celý kus masa zatavím ve vakuovačce a uložím v nulové zóně v lednici. Když potřebuji, tak maso vytáhnu nakrájím (nožem to jde dost špatně, ale mám nářezový strojek) požadované množství a zbytek zase zavakuuji a uložím. Nevím jak panenka, tu jsme snědli vždycky rychle, ale mám vyzkou
Podobné recepty jako Sušené maso
Jablečný džem s vánočním kořením
Give Jablečný džem s vánočním kořením 4/4. Hodnoceno: 2x. Kvalitní ovoce je pro zavařování a skladování naprostý základ. Pak už stačí jen základní suroviny, a džem je na světě! V tomto období snadno zužitkujete jablka, kterým opravdu svědčí trochu koření – skořice, ale také čokoláda. do 1 hodiny.
Podobné recepty jako Jablečný džem s vánočním kořením
Anglické koláčky k čaji o páté recept
Anglické koláčky k čaji o páté. Hodnocení receptu je 5. 5.0 44×. Ohodnoťte recept. Do mísy prosijeme mouku, cukr, sodu, sůl, vinný kámen, promícháme. Přidáme změklé máslo (lze nastrouhat), vejce, podmáslí. Vše v míse zpracujeme…. Iljusa. Moučníky Ostatní 46 názorů.
Podobné recepty jako Anglické koláčky k čaji o páté
Salátové okurky na zimu
Salátové okurky na zimu - recept: Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té
Podobné recepty jako Salátové okurky na zimu
Vývar do zásoby recept
Vývar, respektive kosti,maso, ořez apod.v něm se má ,,táhnout´´( vařit pomalu - jen nechat lehce bublat) co nejdéle. To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina !
Podobné recepty jako Vývar do zásoby
Škvarkové sádlo recept
Ze začátku plotýnku rozpálíme naplno, dokud se nezačne sádlo rozpouštět. Musíme stále být u něj a míchat ode dna, aby se nepřipálilo. Jakmile se začne tvořit hladina sádla - cca po 4 minutách, snížíme teplotu, vymačkáme kousky vařečkou, slijeme sádlo přes cedník do nádoby, kde ho chceme uchovat a po
Podobné recepty jako Škvarkové sádlo
Zdravý chléb do formy
Zdravý chléb do formy - recept: Pokud používáme čerstvé kvasnice, nejprve si je "nastartujeme" v troše vlažné vody s cukrem a špetkou mouky, dáme na teplé místo, až se začnou tvořit
Podobné recepty jako Zdravý chléb do formy
Mramorované perníčky recept
Poznámka autorky receptu Kdysi jsem někde zahlédla něco podobného na nějakém webu a dnes se mi vybavilo. Cukrová poleva mi nechutná, beru ji spíše jako dekorativní zdobení na perníky typu svícny, ozdoby na stromek a další dekorace...a při skladování se navíc dost často poleva odloupne a z krabice vy
Podobné recepty jako Mramorované perníčky
Ořechovka III.
Ořechovka III. - recept: Ořechy pokrájíme na čtvrtky a vložíme do 3 litrové sklenice. Přidáme hřebíček, celou skořici a 1 litr vodky. Zakryjeme víčkem, nebo alobalem a dáme na
Podobné recepty jako Ořechovka III.
Domácí uzená makrela recept
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hod.při + - 60 stupních
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Salát z červené řepy recept
Jasně že je to věc chuti Zkoušela jsem i s kminem, ale vrátila se k fenyklu, ale všeho s mírou, jak se říká Já si řepu pěstovala na zahrádce, neměla jsem dobré podmínky pro skladování, tak jsem ji zavařila. Jinak ten čerstvý salát vydržel nějakou dobu v chladničce, ale zas tak moc ve velkém řepu nek
Podobné recepty jako Salát z červené řepy
Pomerančový džem
Pomerančový džem - recept: Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned
Podobné recepty jako Pomerančový džem
Křupavý patizon z trouby recept
Křupavý patizon z trouby. Obalovaná a smažená zelenina včetně patizonu je všeobecně velice oblíbená. Křupavý obal ukrývá měkkou a šťavnatou zeleninu. Místo smažení poslední dobou získává na oblibě dietnější pečení v troubě. Křupavý patizon z trouby si zamilujete. 11.
Podobné recepty jako Křupavý patizon z trouby
Ořechy s krémem recept
Ořechy s krémem. Hodnocení receptu je 5. 5.0 35×. Ohodnoťte recept. Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto. Plníme do formiček tak, aby nám zůstal uprostřed důlek. Dáme na plech a v předehřáté troubě na 180°C…. eva hubova.
Podobné recepty jako Ořechy s krémem
Jahodové řezy se smetanou a želatinou recept
Jahodová sezóna je v plném proudu, tak zkuste připravit krémové řezy podle našeho receptu například k odpolední kávě. Nadýchaný vanilkový piškot, nadýchaný smetanový krém, čerstvé voňavé jahody a želatina, to nikdy nezklame.
Podobné recepty jako Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánová hmota falešná (varna) - recept: Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme
Podobné recepty jako Marcipánová hmota falešná (varna)
Křehký rohlík recept
Tento sortiment pečiva udržuje čerstvost 24 hodin, při skladování v sáčku nebo utěrce můžeme podávat i druhý den. Poznámka autora receptu Další druh pečiva z doby socialismu. Uvařeno. Přidat do oblíbených (41x) Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Sdílejte s přáteli Poslat recept Z
Podobné recepty jako Křehký rohlík
Sušení zeleniny v sušičce
2. Rajčata je dobré oloupat. 3. Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly. 4. Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny. 5. Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při sk
Podobné recepty jako Sušení zeleniny v sušičce
Salát ze zelených rajčat recept
Během skladování rajčat při 4°C došlo během tří měsíců k poklesu téměř k nule. * Ve výrobcích ze zelených rajčat bylo nalezeno 10 až 30 mg tomatinu na 1 kg, podle podílu rajčat ve výrobku, během skladování došlo k poklesu obsahu zřejmě v důsledku hydrolýzy glykosidů.
Podobné recepty jako Salát ze zelených rajčat
Domácí škvarky a sádlo recept
Postup přípravy. Koupíme, (v mém případě dostaneme domácí) sádlo. Sádlo nakrájíme na kostky 3x3 cm, nebo jak kdo chce, dáme do hrnce, přilijeme mléko. Dáme na vařič, necháme rozpálit a stáhneme na třetinu. Vaříme za stálého míchání, dokud nám škvarky nezezlátnou. Zmenší se minimálně o polovinu.
Podobné recepty jako Domácí škvarky a sádlo
Guláš nejlepší!!! recept
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky (přístroj nastavíme do polohy 2). Guláše. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou). Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky, gulášové koření a rajsk
Podobné recepty jako Guláš nejlepší!!!
Salát z bílé ředkve s chilli zálivkou
Způsob přípravy. Do mixéru vložíme všechny přísady na chilli omáčku. Pokud chceme snížit intenzitu pálivosti omáčky, rozřízneme malou pálivou papričku a vyjme z ní semínka. Potom vše důkladně rozmixujeme do jemné hladké omáčky. Bílé ředkve omyjeme, oškrábeme a struhadlem na zeleninu nakrouháme na te
Podobné recepty jako Salát z bílé ředkve s chilli zálivkou