Sdílet:

Švestky (1.7.-31.10.)


Švestky patří v Čechách a zejména na Moravě k velice oblíbenému ovoci pozdního léta. Pokud je dobrá sezona, je úroda švestek taková, že se hodí znát více možností jak je zpracovat. Švestky se kromě výborné chuti a širokého využití v kuchyni pyšní i širokými léčebnými účinky. V neposlední řadě se ze švestek pálí lahodná slivovice, která je tradičním nápojem severní moravy.

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jemné a určitě se po nich na talíři jen zapráší. Počítejte s tím, že jich ni...

Sladký švestkový koláč
Uložit recept!
recepty
recepty

Sladký švestkový koláč

Sladký švestkový koláč je vláčný a voňavý moučník, jednoduchý tak, že ho dokáže upéct úplně každý. Skvělý ke kávě, k čaji...

Švestkový koláč
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestkový koláč

Švestkový koláč podle tohoto receptu je sladká lahůdka pro všechny milovníky koláčů a moučníků vůbec. A pro děti svačina,...

Švestková povidla
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestková povidla

Švestková povidla připravená doma na plotně jsou báječná a ve spíži nám vydrží klidně rok. I když nejspíš je spotřebujeme...

Švestkový sorbet
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestkový sorbet

Švestkový sorbet vás osvěží v horkém létě. Je velmi lahodný a delikátní. Pokud máte zmrzlinovač, hotovou směs v něm dokon...

Švestkový koláč s mandlovou drobenkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestkový koláč s mandlovou drobenkou

Švestkový koláč s mandlovou drobenkou je lahodný máslový koláč. Tento skvělý zákusek ke kávě nebo k čaji určitě nadchne k...

Švestkovo -  čokoládová lahůdka
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestkovo - čokoládová lahůdka

Každá hospodyňka, která peče a zdobí moučníky, ráda zkouší nové náplně, polevy aj. Jednou z nich, může být vařená švestk...

Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou

Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety...

Kde najít informace



×