Domácí chléb s pivem recept
1/2 l piva 2 lžičky soli 2 lžičky kmínu 1 dcl vlažné vody Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Ve větší míse smícháme vlažnou vodu, mouku a rozdrobené kvasnice, přidáme mírně ohřáté pivo, sůl, kmín.
Podobné recepty jako Domácí chléb s pivem
Pivní chléb z domácí pekárny
Suroviny 100-110 g vody 200 g piva, i zvětralého (nebo jen 300-310 g vody celkem) 2 lžičky soli 1 lžíce oleje 1 lžíce octa 2 lžičky kmínu 1-2 rozetřené stroužky česneku 1 lžička cukru 100 g žitné chlebové mouky 300 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké mouky 10 g čerstvého droždí Po zvukovém signál
Podobné recepty jako Pivní chléb z domácí pekárny
Jednoduchý domácí chleba recept
Vykynutý chleba vložíme na pečicím papíru do rozehřátého pekáče, přikryjeme víkem a pečeme přikrytý při 230 °C 20 minut. Pak sundáme víko a pečeme ještě cca 20-25 minut na kůrku. Po upečení chleba ještě jemně potřeme vlažnou vodou a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Jednoduchý domácí chleba
Nekynutý chléb z podmáslí a piva recept
Postup přípravy. Podmáslí, vejce a pivo prošleháme, nalijeme do pekárny, nastrouháme tuk, na to dáme smíchané suché suroviny a necháme na programu Těsto cca 10-15 minut důkladně prohníst. Pak těsto vyklopíme na desku, vytvarujeme pecen či šišku (raději placatější, dost se vykulatí), dáme na plech s
Podobné recepty jako Nekynutý chléb z podmáslí a piva
Pohankový chléb recept
Postup přípravy. Všetky prísady okrem vody dobre premiešame. Prilejeme vodu a dobre vymiešame cesto. Zakryjeme utierkou a necháme v teple kvasiť aspoň 24 hod, aj viac. Ja som nechala kvasiť cca 36 hodín. Objem by sa mal cca 1 - 1,5-krát zväčšiť. Do rúry dáme sklenenú misu a vyhrejeme ju na 215°C.
Podobné recepty jako Pohankový chléb
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce recept
Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme lžičkou cukru a přilijeme vlažnou vodou (všechnu). Necháme 5 min., pak přidáme ocet a vypracujeme těsto. Ošatku vysypeme moukou, z těsta vyválíme bochánek a dáme do ošatky. Necháme kynout asi 45 min (já používám horkovzduch na 30°, ale stač
Podobné recepty jako Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Pivní chléb recept
250 ml světlého piva (pokojová teplota) 1 lžíce soli 1 lžíce octa 1 lžíce oleje 500 g hladké mouky 1/2 kostičky čerstvého droždí 1 lžíce kmínu semínka lněné nebo slunečnicové (podle chuti) Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o ho
Podobné recepty jako Pivní chléb
Konzumní chléb rychlý recept
Těsto: 600 g hladké mouky 400 g žitné mouky 25 ml octa 25 g soli 30 g čerstvého droždí 5 g celého kmínu 700 ml vlažné vody na dokončení : žitná nebo hladká mouka na vysypání formy na biskupský chlebíček (ne srnčí hřbet, na 1 kg forma 35x12cm, na poloviční dávku 26x11cm) Naše kuchařky právě v prodeji
Podobné recepty jako Konzumní chléb rychlý
Jednoduchý chléb recept
Postup přípravy. Smícháme mouku, kmín a sůl. Rozpustíme droždí ve vodě, vlijeme do mouky a vypracujeme těsto. Necháme kynout 30 min. Vytvarujeme a ozdobíme bochánek. Pečeme asi 20 min. v mírně rozehřáté troubě. Potom 10 min. na vyšší teplotu.
Podobné recepty jako Jednoduchý chléb
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení. Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení Zdroj: Jíme zdravě ze spíže. 9x. Špalda se po letech v zapomnění právem vrátila na výsluní zájmu a stala se synonymem zdravé mouky. Stále je to však pšenice, byť původní kultura s vyšším obsahem zdraví prospěšných látek. Ch
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Úplně obyčejný chléb recept
Postup přípravy. Do pekárny dáme vodu, vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a kmín a navrch nadrobíme droždí. Vypracujeme na program Těsto. Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou podložku, znovu ručně lehce propracujeme.
Podobné recepty jako Úplně obyčejný chléb
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Postup přípravy. Z droždí, špetky cukru a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Všechny další suroviny smícháme, přidáme kvásek a uhněteme těsto, které necháme 3 hodiny kynout v ošatce v teple. Rozpálíme troubu na 220 stupňů a v ní i pekáček s poklicí.
Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...
Domácí chléb recept
Já jsem sem dávala recept na Chleba s křupavou kůrkou, je ze 3 čtvrtlitových hrnků mouky a 1/4 lžičky instant. droždí a je tam i fotka těsta nakynutá ve velké míse. Když se to peče, jsou to 2 bochánky na celý plech. Tak nevím, kam by se vešla hmota min. ze 4 kg nakynutá 3 balíčky droždí! Odpovědět.
Podobné recepty jako Domácí chléb
Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb recept
Postup přípravy. Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do tepla vykynout. Rozehřejeme troubu na 250 st. a nahřejeme v ní zapékací mísu i s víkem.
Podobné recepty jako Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Kynuté těsto přendáme z mísy na pomoučněný stůl, několikrát přehneme strany přes sebe, vytvarujeme do bochníku, necháme ještě asi hodinu kynout. Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct.
Podobné recepty jako Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí bílý chléb recept
Zadělané těsto necháme zhruba hodinu a půl kynout v míse. Pak z těsta vyválíme dva bochníčky, které položíme na pomoučněný plech. Předem si rozpálíme troubu na 150°C, dolů do trouby strčíme kastrůlek s vodou. Bochníčky lehce potřeme vodou a 20 minut pečeme.
Podobné recepty jako Domácí bílý chléb
Cibulový chléb recept
Cathleen, dělala jsem podle trošku jiného receptu z časopisu "Pošli recept" 2 hrnky vl. vody, 800g hl. mouky, 4 lžíce mléka, 2 lžičky soli, 2 lžišky kmínu, 3 cibule, 1 kostka droždí, 1 lžička cukru a potírá se vodou s octem. Těsto jsem si udělala v pekárně a upekla na plechu. Nechtěla jsem, aby tady
Podobné recepty jako Cibulový chléb
Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
Suroviny Pivní kvásek: 240 g chlebové žitné mouky 380 ml piva 3 lžičky sušeného droždí Do pekárny: 1 rozšlehané vejce 2 lžíce oleje pivní kvásek 200 g pšeničné chlebové mouky 160 g celozrnné pšeničné mouky 6 lžic hladké mouky 1,5 lžičky cukru 3 lžičky soli 3 lžičky kmínu Naše chalupářská kuchařka Do
Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku
Základní chleba z remosky recept
Z trochy vody, cukru, 2-3 lžic mouky a všeho droždí uděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout v teple. Pravidla pro přípravu kvásku z droždí, aby těsto správně kynulo Přidáme zbytek surovin a vymísíme poměrně tuhé těsto, které necháme v zakryté míse kynout asi hodinu.
Podobné recepty jako Základní chleba z remosky
Chleba bez hnětení recept
Chleba kyne 8-12 hodin, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme vodu. Vody přilijeme přiměřeně, raději si uděláme hustší těsto, lépe se s ním pracuje. Vznikne nevzhledné těsto, které
Podobné recepty jako Chleba bez hnětení
Výborný pivní chléb z domácí pekárny
g žitná chlebová mouka 400 g pšeničná chlebová mouka kmín trochu 2 lžíce olivový olej 1 lžíce jablečný ocet 2 lžička sůl 250 ml pivo 100 ml teplá voda (100-120) Postup přípravy receptu 1 Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku.
Podobné recepty jako Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Stout chléb (chléb z černého piva) recept
Odpočatý chléb vložíme do trouby a po 10 minutách pečení snížíme teplotu na 180°C. Pečeme dalších 25 minut. Pečeme dalších 25 minut. Po upečení by chléb měl mít zlatavou pevnou kůrku a po zaklepání na spodní část by měl vycházet dutý zvuk.
Podobné recepty jako Stout chléb (chléb z černého piva)
Chleba z chleba recept
375 ml piva (nebo vody) 3 krajíce chleba (150 g) 250 g hladké mouky. 150 g žitné chlebové. 100 g pšeničné chlebové. 1 lžička cukru. 2 lžičky soli. 1 lžička kmínu. 1 lžíce octa.
Podobné recepty jako Chleba z chleba
Kmínový výborný chléb z domácí pekárny recept
Postup přípravy. Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience. Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé. Pár praktických doporučení: Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu.
Podobné recepty jako Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
Chleba podle Romana Vaňka recept
Chleba podle Romana Vaňka. Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny. 5,0 (31×) Khase. 43 názorů. 125 min.
Podobné recepty jako Chleba podle Romana Vaňka
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb. Celozrnný chléb z domácí pekárny. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy. Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací
Podobné recepty jako Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Domácí chleba z trouby recept
Suroviny 1 kus 100 g tmavé žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 380 g hladké mouky 1/2 lžičky cukru 2 rovné lžičky soli 1 lžíce octa 1 lžička drceného kmínu 1 lžička celého kmínu 380 ml vlažné vody 1/2 kostičky kvasnic sádlo Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobr
Podobné recepty jako Domácí chleba z trouby
Celozrnný pivní chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb. Celozrnný chléb s pšeničnou moukou. Celozrnný chléb z domácí pekárny . Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy. Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společn
Podobné recepty jako Celozrnný pivní chléb
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Postup přípravy receptu. 1. Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.Celková hmotnost chleba je cca 1 kg. Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden z
Podobné recepty jako Úplně obyčejný hrnkový chleba
Chléb z remosky recept
Postup přípravy. Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na vysokou placku o průměru téměř 20 cm. Vložíme do remosky, vymazané tukem nebo vyložené pečícím papírem - pokud chceme, mů
Podobné recepty jako Chléb z remosky
Chléb z domácí pekárny vlastní recept
Suroviny 350 ml vlažné vody 2 odměrky malé soli 1 odměrka octa 3 odměrky oleje 200 g žitné mouky - chlebové 200 g pšeničné chlebové mouky 200 g hladké mouky 1 odměrka kmínu 1,5 odměrky sušené droždí (pekárenské). Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou
Podobné recepty jako Chléb z domácí pekárny vlastní
Bílý chléb můj první z domácí pekárny recept
1. 3. 2013 21:17. Pěkný chlebíček, takový buclatý Já měla strašnou radost, když se mi povedl první bochník..... Teď mám strašnou radost, že se mi povedl první chleba ze žitného kvásku doma vypěstovaného. Doma mě ho snědli jen tak, bez ničeho, prý je škoda ho něčím kazit Ta chuť je famózní, nenahradi
Podobné recepty jako Bílý chléb můj první z domácí pekárny
Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Tématické fráze: dalamánky z dp špaldovo žitný chleb z pekárny zitno spaldovy chléb do pekárny špaldovo žitná bábovka špaldovo-žitný chlebík z pekárny spaldovo zitny chleb v pekarne. Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas ž
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Chleba v domácí pekárně zvládne upéct téměř každý. Pustíme program s délkou programu 2 hodiny a 30 minut. (Záleží na pekárně). Po upečení chleba vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce. Propadlý chleba z domácí pekárny. Jak tomu předejít? Uvařeno (3x) Přidat do oblíbených (66x) Přidat poznámku.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Žitný chléb z pekárny
Žitný chléb z pekárny Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. ducklet 0 názorů Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 185 min 195 min (10 min příprava + 185 min tepelná úprava) 14. 11. 2021 20:21 Buďte první, kdo přidá fotku receptu!
Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny