Krůtí prsa zapečená se zeleninou recept
Postup přípravy. Na olivovém oleji si osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, poté přidáme na menší kousky nakrájenou papriku, rajče a jarní cibulku. Nastrouháme k tomu stroužek česneku a zlehka posypeme bazalkou. Vše dusíme na mírném plameni dokud zelenina nezměkne.
Podobné recepty jako Krůtí prsa zapečená se zeleninou
Dršťková polévka z předvařených drštěk I. recept ...
400 g předvařených drštěk. 1 velká cibule. 2 vrchovaté lžíce hladké mouky. 2 PL sádla. 4 KL papriky. 1,5 litru vody. 1 kostka masoxu. 4 stroužky česneku. pepř.
Podobné recepty jako Dršťková polévka z předvařených drštěk I. ...
Koláč z rebarbory
1,25 hrnku mouka - hladká 1 sáček prášek do pečiva 0,75 hrnku polotučné mléko 1 hrnek mouka - polohrubá 0,75 hrnku moučkový cukr Způsob přípravy Nařezané stonky zbavíme slupky (ze všech stran) a na prkénku rozkrájíme, lze použít i kompotovanou. Zapneme si troubu na 150°C. Připravíme si plech a nandá
Podobné recepty jako Koláč z rebarbory
Italská plněná cuketa
1 lžička chilli koření 1 lžíce hladké mouky 1 lžička krupicového cukru 1 cibule 400 g cherry rajčat 300 ml hovězího vývaru 2 mrkve 150 ml červeného vína 1 lžíce slunečnicového oleje 12 ks italské klobásy 1 lžička sušeného oregana sýrová omáčka 25 g strouhaného parmezánu 125 g mozzarelly 15 g másla 1
Podobné recepty jako Italská plněná cuketa
Domácí tvaroh: Jednoduchý recept na měkký i tvrdý tvaroh
Pak mléko (nebo směs se smetanou) pomalu zahřívejte na teplotu asi 50 °C. Na hodně měkký tvaroh stačí asi 40 °C; čím je teplota vyšší, tím je výsledný tvaroh sušší a tvrdší. Pak mléko nechte zakryté pomalu vychladnout (nejlepší je vypnout elektrickou plotýnku a nechat tam mléko stát).
Podobné recepty jako Domácí tvaroh: Jednoduchý na měkký i tvrdý tvaroh
Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia
Šéfkuchař asijské restaurace Sia Jiří Štift se s námi podělil o jeden z nejoblíbenějších receptů na kuřecí kung pao. Často ho najdete i na poledním menu a jde na dračku! Není se co divit, v Sia restauraci je jídlo připravené vždy z čerstvých surovin a skvěle dochucené – kořením i láskou :)
Podobné recepty jako Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia
Netradičně dobrý tradiční tatarák
Netradičně dobrý tradiční tatarák podle Pohlreicha. 23x. Tentokrát Zdeněk Pohlreich potěší všechny pravé masožravce a připraví klasický hovězí tatarák a na grilu k němu nezbytné topinky. Nic náročného, stačí dobře ochutit a máte hotovo. 4 porce.
Podobné recepty jako Netradičně dobrý tradiční tatarák
Pravé louhované bavorské preclíky
Pravé louhované bavorské preclíky Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 7x. Brezen, Brez´n, korektně Laugenbrezen – tohle starobylé pečivo, které se do bavorských klášterů, kde jeho pečení zdokonalili, dostalo prý až ze starověkého Říma – je stálicí každé bavorské pekárny či obchodu, potažmo i tamního způsobu
Podobné recepty jako Pravé louhované bavorské preclíky
Budapešťská pomazánka z tvarohu
Postup přípravy. Do mísy dejte tvaroh, povolené máslo a zakysanou smetanu. Směs rozmačkejte vidličkou dohladka (menší hrudky tvarohu nevadí). Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou kapii a směs dochuťte solí a mletou sladkou paprikou.
Podobné recepty jako Budapešťská pomazánka z tvarohu
Našlehaná feta s pečenými rajčátky
Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata (případně rozpůlená), zakapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 20 až 25 minut. V míse utřete fetu, krémový sýr, 120 ml oleje a případně trochu vody dohladka. Vmíchejte med, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vše můžete ta
Podobné recepty jako Našlehaná feta s pečenými rajčátky
Jednoduchá omáčka aïoli s novými bramborami
3x. Aïoli je jedna ze základních omáček, na kterých stojí francouzská kuchyně. Díky dochucení dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a česnekem, má tahle omáčka zajímavou chuť, která se hodí k méně výrazným potravinám. Zkuste je servírovat s lahodnými novými bramborami – perfektní spojení, které bude
Podobné recepty jako Jednoduchá omáčka aïoli s novými bramborami
Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou
Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál. 14x. Ředkvičky mají příjemně pikantní chuť, která dodá jarní pomazánce skvělý švih. Sevírujte na kváskovém chlebu, s celozrnnými krekry nebo jako dip s další čerstvou zeleninou. 4 porce.
Podobné recepty jako Jednoduchá ředkvičková pomazánka s pažitkou
Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince ...
Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince Zdroj: Akademie kvality. 4x. Jak vykouzlit z uzeného kachního prsa jídlo, které bude výživné, pikantní a zároveň odlehčené? Naprosto snadno! Inspirací může být tento recept, který zvládne i úplný začátečník. Rozpečete krajíce chleba, pomažete je kre
Podobné recepty jako Vaječná smaženka s uzeným kachním prsem na topince ...
Houbová smaženice s vejci – jednoduchý recept na českou klasiku ...
Houbová smaženice patří do stálého repertoáru každého pravověrného houbaře. Když je les štědrý, vyplatí se mít v zásobě recepty, kde se hub spotřebuje hodně najednou. A smaženice jsou v podstatě samé houby s trochou vajec. Je ovšem zcela zásadní vědět, jak ji připravit správně, aby z hub nebyla kaše
Podobné recepty jako Houbová smaženice s vejci – jednoduchý na českou klasiku ...
Červené pražmičky po indicku
Troubu předehřejte na 160 °C. Plech potřete olejem, rozložte na něj plátky citronu a limety, na ně položte připravené ryby a pečte je 35 až 40 minut. Ryby by se měly spíš dusit a jejich kůže by neměla být vysušená. Červené pražmičky po indicku Zdroj: Johana Pošová.
Podobné recepty jako Červené pražmičky po indicku
Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
PRIMA TIP: Tohle jednoduché venkovské jídlo je v Itálii stejně běžné, jako u nás třeba smaženice. Kromě polenty jsou houby na česneku skvělé třeba s těstovinami (vynikající jsou v takovém případě pravé ryzce, které si s česnekem báječně rozumí). Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou Zdroj
Podobné recepty jako Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky
Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky. Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky Zdroj: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka. 1x. Skvělá kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Zemitá řepa si báječně rozumí se svěžím pomerančem a křupavými oříšky. Skvělé jako lehká podzimní veče
Podobné recepty jako Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky
Pečená kukuřičná polenta s hráškem a sušenými rajčaty ...
Pekáč vyložte pečicím papírem. Hrášek spařte v cedníku vroucí vodou. Rajčata nakrájejte na nudličky. Vmíchejte obojí do polenty a přelijte ji do připraveného pekáče. Namočenou lžící ve vodě uhlaďte povrch. Nechte zchladnout a pak uložte alespoň na 2 hodiny do lednice, aby polenta ztuhla. Troubu před
Podobné recepty jako Pečená kukuřičná polenta s hráškem a sušenými rajčaty ...
Restované hříbky s bylinkami a česnekem na topince
Restované hříbky s bylinkami a česnekem na topince. Restované hříbky s bylinkami a česnekem na topince Zdroj: Vlado Kníž. 7x. Ideální svačinka nebo večeře z typické podzimní suroviny – hub. Připravte si spolu se Zdeňkem Pohlreichem restované hříbky s bylinkami na topince. 4 porce.
Podobné recepty jako Restované hříbky s bylinkami a česnekem na topince
Perníková chaloupka – jednoduchý recept s podrobným ...
Perníková chaloupka – jednoduchý recept s podrobným fotonávodem krok za krokem. Vánoce jsou pro mnohé spojené se skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Ať už v klasické vykrajované podobě, nebo rovnou v 3D variantě perníkové chaloupky. Právě ta může být výraznou a netradiční ozdobou v
Podobné recepty jako Perníková chaloupka – jednoduchý s podrobným ...
Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce ...
Postup přípravy. V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a vařte 3 hodiny na vysokém stupni, dokud čočka nezměkne. Přimíchejte mangold a vařte ještě 15 minut, dokud nezměkne. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta. Ozdobte zbylým koprem, jarní ci
Podobné recepty jako Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce ...
Mandarinková marmeláda s hřebíčkem a skořicí
Postup přípravy. Jednotlivé vyloupané segmenty mandarinek dejte do hrnce, přidejte cca 50–60 g cukru, špetku soli, skořici, hřebíčky a přidejte cca 200 ml vody. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a povařte asi 15 minut. Vyndejte hřebíčky a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
Podobné recepty jako Mandarinková marmeláda s hřebíčkem a skořicí
Německá kuchyně fresh.iprima.cz
Jídlo musí objednat z restaurace Honzovi zemřela žena. Lásku v jeho srdci opět zažehla až o dost mladší Laďka autosalon Veteráni v Česku, crossover ve Švédsku a bazarovky za fajn ceny. Přijíždí premiérový Autosalon ...
Podobné recepty jako Německá kuchyně fresh.iprima.cz
Hrušková marmeláda s voňavým kořením
1 porce 60 minut Suroviny zralé hrušky 2 kg želírovací cukr 500 g cukr krupice 100 g voda 100 ml med 3 lžíce hřebíček 4 ks badyán 2 hvězdičky celá skořice 1 svitek kůra ze 2 citronů (větší kousky) Tradičně zavařujeme a nakládáme Postup přípravy Hrušky oloupejte a zbavte je jádřinců.
Podobné recepty jako Hrušková marmeláda s voňavým kořením
Krémová polévka z pečené červené řepy
Krémová polévka z pečené červené řepy Zdroj: Česká veganská společnost. 5x. Červená řepa má u spousty lidí špatnou pověst, ale je to nezasloužené! Správnou přípravou ji totiž proměníte v opravdovou lahůdku. Pečením řepa krásně zkaramelizuje a získá příjemnou nasládlou chuť.
Podobné recepty jako Krémová polévka z pečené červené řepy
Jihočeská kulajda
Suroviny hladká mouka 2–3 lžíce vývar (nebo voda) 1 litr máslo 1 velká lžíce olej 2 lžíce brambory (středně velké) 5 ks houby (čerstvé, nebo menší hrst sušených a ve vodě namočených) 1 velká hrst smetana ke šlehání (33 % tuku) 1 kelímek ocet 2–3 lžíce cukr kopr (čerstvý, případně naložený nebo mraže
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Slavnostní pečené kuře na pomerančích
Postup přípravy. Nejprve předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte pekáč (25 cm × 35 cm) a alobal. Do pekáče nalijte 100 ml vody a 250 ml pomerančové šťávy. Přidejte šalvěj, na kostky nakrájené máslo a 3 lžíce medu. Kůru obou pomerančů nastrouhejte najemno a přimíchejte k ostatním ingrediencím.
Podobné recepty jako Slavnostní pečené kuře na pomerančích
Frankfurtská polévka
Odstavte ze zdroje tepla, posypte paprikou, moukou a promíchejte. Vraťte zpět na zdroj tepla, zalijte vývarem, důkladně rozmíchejte a cca 10 minut provařte. Pak přidejte na kostičky nakrájené brambory, osolte a opepřete a vařte do změknutí brambor. Ke konci přilijte mléko a smetanu; nechte ještě chv
Podobné recepty jako Frankfurtská polévka
Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím
Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí a rozdrcený hřebíček, podlijte vínem a duste doměkka (cca 20 minut). Hotovou husu podávejte se zelím, bramborovými lokšemi a omáčkou. Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím Zdroj: Znojmia/
Podobné recepty jako Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím
Smetanová pórková polévka s bramborami
Málokteré jídlo je tak nenáročné na přípravu i použité suroviny, a přitom tak dobré a uspokojivé jako krémová pórková polévka. Plným talířem potěšíte dospělé gurmány i zmlsané děti (jen šetřete s pepřem). A pokud někde na trhu narazíte na mladý, čerstvě sklizený pórek, bude polévka ještě lepší!
Podobné recepty jako Smetanová pórková polévka s bramborami
Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem ...
Zarolujte je a vyskládejte do olejem vymazané formy. Vyšlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a směsí zalijte palačinky. Navrch nastrouhejte parmazán a ozdobte lístky tymiánu (nemusí být). Pečte dozlatova asi 30 minut. Podávejte. Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem Zdroj: Slep
Podobné recepty jako Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem ...
Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek
Cibule rozkrojte na poloviny a pak každou půlku na 4 stejně velké dílky. Přidejte je k rajčatům na plech. Z palice česneku odstraňte vnější slupku a ostrým nožem odkrojte svrchní čtvrtinu stroužků. Palici položte na alobal, přidejte 2 lžíce oleje a vše pevně zabalte do alobalu. Balíček rovněž dejte
Podobné recepty jako Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek
Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem
Na pečicí plech dejte čtyři zapékací misky o průměru 11,5 cm. Do každé nalijte 5 lžic rajčatové omáčky a 1 lžíci smetany. Navrch dejte rovnoměrně rozdělenou mozzarellu a oregano. Do každé misky rozklepněte 2 vejce, osolte a opepřete. Pečte zhruba 15 minut, dokud nejsou vejce neprůhledná a žloutky up
Podobné recepty jako Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem
Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem
Pak zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a pod pokličkou duste do změknutí brambor (cca 10 minut). Ponorným mixérem polévku rozmixujte na jemnou krémovou konzistenci, pokud je to nutné, dochuťte pepřem a solí a podávejte s krutony nebo pečivem. Krémová pórko
Podobné recepty jako Krémová pórková polévka zahuštěná bramborem
Martinská husa pečená na hruškách s červeným zelím a třemi ...
Martinská husa pečená na hruškách s červeným zelím a třemi druhy knedlíků Zdroj: Velká knedlíková kuchařka. 3x. Na sv. Martina nesmí chybět husí pečínka. A protože husa je nejlepší tří- až čtyřkilová, pozvěte na nedělní oběd rodinu či přátele a pochutnejte si společně na tomhle sezonním opeřenci. Hr
Podobné recepty jako Martinská husa pečená na hruškách s červeným zelím a třemi ...
Piadina Romagnola: Italská placka ... fresh.iprima.cz
Na mírném ohni opékejte z každé strany 2 minuty. Aby zůstaly upečené piadiny teplé, skládejte je na sebe a přikryjte utěrkou. Ještě teplé plňte plátky mozzarelly, plátky prosciutta nebo mortadelly, rukolou a pečenými rajčaty. Přeložte na polovinu a ihned podávejte. TIP: Piadiny rovněž můžete podávat
Podobné recepty jako Piadina Romagnola: Italská placka ... fresh.iprima.cz
Skordalia – řecký bramborový dip s česnekem
Skordalia – řecký bramborový dip s česnekem. 7x. Skordalia je tradiční řecký recept, který určitě stojí za vyzkoušení. Z běžných surovin připravte zajímavý nadýchaný dip, který podávejte s chlebem nebo topinkami, skvěle ho doplní řepný nebo listový salát. Skordalii lze také podávat jako přílohovou k
Podobné recepty jako Skordalia – řecký bramborový dip s česnekem
Svatomartinská pečená husa s karamelizovanou cibulí a ...
Na karamelizovanou cibuli nakrájejte na plátky červenou cibuli. Na vypečeném husím sádle nechte zkaramelizovat cukr do hněda, přidejte cibuli, na kterou se karamel okamžitě nabalí, a míchejte, dokud cibule nepustí vodu, ve které se karamel po chvíli rozpustí. Poté zalijte vínem a balzamikovým octem
Podobné recepty jako Svatomartinská pečená husa s karamelizovanou cibulí a ...