Kategorie receptů
Naše nové recepty
Karbanátky z ovesných vloček
Tento pokrm je ze série tzv. levných receptů, protože ovesné vločky seženete téměř \"za hubičku\" a k jeho přípravě se ne...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Květáková polévka s kari kořením
Květáková polévka s kari kořením je pikantní a lahodný krém, který vás zasytí a zahřeje. Přidejte k němu třeba opečené ch...
Smoothie z červené řepy
Smoothie z červené řepy, ananasu a jablka podpoří váš imunitní systém a i výborně chutná....
Plněné žampiony pečené v troubě
Plněné žampiony pečené v troubě mohou být báječným předkrmem při slavnostním obědě. Nebo k nim přidejte čerstvě uvařené b...
Fazolová polévka
Fazolová polévka z konzervovaných bílých fazolí je krásně hustá a když k ní přidáte čerstvé pečivo, dokonale zasytí....
Omeleta s rajčaty
Omeleta s rajčaty doplněná vařenými bramborami s máslem, nebo čerstvým zeleninovým salátem je rychlé, poměrně levné a zdr...
Kotlety pečené v alobalu
Kotlety pečené s cibulkou v alobalu mají tu výhodu, že při přípravě oběda nepotřebujete žádné nádobí. Pečou se totiž přím...
Houbová omáčka na těstoviny
Spojení těstovin a hub je hodně oblíbené nejen v naší kuchyni. Houbové omáčky se dají připravit na mnoho způsobů, záleží ...
Pálivá pomazánka na topinky
Pálivá pomazánka na topinky je hlavně pro toho, kdo to má rád ostré. Na čerstvě opečené křupavé topinky a se zelenými byl...
Taštičky z listového těsta s houbovou náplní
Listové těsto je při přípravě rychlých slaných předkrmů velmi vděčné. Obzvlášť tehdy, když zvolíte mražené nebo již vyvál...
Zázvorový eis tea
Kořen zázvoru je populární už tisíce let. V zimě zahřeje organismus, dodá mu minerály, vitamíny a ještě pomůže tělu v boj...
Zeleninová polévka s pohankou
Zeleninová polévka s pohankou je hustá, sytá a zdravá. S krajícem čerstvého chleba nebo s bagetkou nahradí klidně celé jí...
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s uzeným masem může být novinkou na vašem talíři. Vyzkoušejte ji. Uzená žebra bývají dost slaná, proto p...
Sýrové rohlíčky z listového těsta
Sýrové rohlíčky z listového těsta se šunkou jsou pikantní a křehké. Báječná nedělní pozdní snídaně, ještě kávu nebo čaj a...
Krémová hříbková polévka
Najít v lese hříbky pro mě vždycky byla nejvyšší meta. Tyto pevné houby se sametovými kloboučky prostě kralují lesu! Hříb...
Tortellinový salát
Těstovinové saláty jsou oblíbené i kvůli tomu, že jsou rychle hotové a zasytí. Když k zelenině přidáte těstoviny, zvýší s...
Meruňková bublanina
Meruňková bublanina z čerstvě natrhaných nebo zavařených meruněk je rychlý moučník vonící létem a prázdninami. Ale proč s...
Rozmarýnové brambory z trouby
Brambory opečené v troubě nemají chybu, a když k nim přidáte snítky čerstvého rozmarýnu, budou navíc nádherně vonět. Opeč...
Pečené brokolicové noky se sýrem
Pečené brokolicové noky se sýrem jsou lehké a jemné a jako příloha se hodí téměř ke všemu. A jednoduchá příprava je taky ...
Houbové placky
Placky se jedly už od pravěku a musím říct, že byť je to jídlo hodně prosté, u nás doma je mezi pokrmy v top desítce! U p...
Domácí kakao
Šálek horkého kakaa je sladký jako láska a zahřeje na duši. Kakaový prášek sám o sobě sladký není, proto je třeba přidat ...
Dýňová polévka se sýrovými toasty
Polévka z dýně k podzimu už tak nějak patří. A hlavní důvod je ten, že vrcholí sezona této zeleniny. Dýňová polévka mívá ...
Dušené kedlubny s uzeným masem
Dušené kedlubny s uzeným masem, k nim vařené brambory, to je pochoutka. Jednoduchý recept na zeleninové jídlo, kde ale ne...
Kapří hranolky
Sladkovodní ryba kapr má v české kuchyni velkou tradici, a pokud patříte k jejím fanouškům, určitě vyzkoušejte tento rece...
Cibulový koláč s olivami
Podle dostupných pramenů vymysleli cibulový koláč Němci. Populární je však i ve Francii, a také u nás si tento aromatický...
Mleté kuřecí řízky
Mleté kuřecí řízky podávejte třeba s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny. Nebo s vařenými bramborami a kyselou ...
Těstoviny s dýní á la carbonara
Těstoviny carbonara jsou velmi jednoduché a hlavně hodně oblíbené. Jde o pokrm typický pro Itálii a připravit se dá i v r...
Bramborové šišky polité sádlem
Bramborové šišky polité sádlem známe jistě z receptů našich babiček. Nevadí, když je trochu oprášíme....
Pažitková omáčka
V Rakousku vám pažitkovou omáčku naservírují k vařenému hovězímu masu. Vídeňská varianta omáčky je hutnější a konzistencí...
Pečené škvarkové placky
Pečené škvarkové placky jsou nejlepší z domácích škvarků. Tohle jídlo, které znaly už naše babičky, se výborně hodí k hor...
Toasty s houbami
Když se houbařská sezona naplno rozjede, hrají v kuchyni prim recepty z těchto darů lesa. Co ještě z hub vytvořit? Pokud ...
Dušený hrášek se smetanou
Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka neb...
Dýňové rizoto
Rizoto v barvách podzimu? Stačí přidat dýni! Tato zelenina patří k favoritům podzimní sezony a připravit se dá na mnoho z...
Celerová pomazánka
Celerová pomazánka je zdravá a velmi jednoduchá. Namažte na nasucho opečenou topinku nebo na čerstvé pečivo....
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou patří k typickým slovenským pokrmům. I když nejde o recept původně slovenský, ale rumunský, jeho tradic...
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Pikantní cuketové hranolky
Pikantní cuketové hranolky můžete jíst samotné, nebo jako přílohu. Můžete k nim přidat domácí kečup nebo svůj oblíbený di...
Hrnková bublanina
Hrnková bublanina je jednoduchý a rychlý koláč. Použít můžeme jak čerstvé ovoce, tak mražené nebo kompotované....
Domácí drožďová pomazánka
Domácí drožďová pomazánka namazaná na čerstvý chleba je zdravá, klasická pochoutka. Byla by škoda na ni zapomínat. ...
Domácí kokosky
Domácí kokosky jsou stejně dobré jako ty kupované. A opravdu nedají mnoho práce....
Papriková omáčka s cuketou
Papriková omáčka s cuketou se hodí na jakékoliv těstoviny, výborná je ale i s bramborovými noky....
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou mají tu výhodu, že celý oběd připravíte v jednom pekáči....
Křenová omáčka
Křen selský je tradiční přílohou k masovým pokrmům a největší sílu má tehdy, když ho syrový nastrouháte. Křen pořádně pro...
Dušený špenát
Špenát je listová zelenina bohatá na vitamín C, B i minerální látky. Kyselina listová, kterou špenát obsahuje, je důležit...
Sýrové smaženky
Sýrové smaženky můžete připravit jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu, nebo to může být večeře, či příloha k čers...
Kedlubnové hranolky
Smažené hranolky z kedlubny sice nejsou zdravější než ty z brambor, ale pro zpestření a změnu je občas stojí za to zařadi...
Krůtí medailonky se špenátem a bramborami
Krůtí medailonky se špenátem a bramborami zapečené v troubě připravíme v jednom pekáči. Lehké, dietní jídlo obsahuje pot...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky se podávájí především v kombinaci s poctivým hovězím vývarem. Návodů na jejich výrobu je mnoho a použív...