Kategorie receptů
Naše nové recepty
Brambory pečené se slaninou a sýrem
Brambory pečené se slaninou a sýrem doplněné třeba domácí tatarskou omáčkou budou skvělou večeří. Můžete je posypat bylin...
Masová rýže s paprikou
Masová rýže s paprikou je chutné, jednoduché a rychle připravené jídlo. Nejlepší bude z mletého vepřového masa....
Čaj pro lepší náladu
Bylinky se používají k léčení neduhů těla i mysli snad od nepaměti. Neklidné myšlenky a rozbouřenou mysl uklidní čaj z do...
Rychlý vajíčkový salát
Rychlý vajíčkový salát doplňte čerstvým pečivem nebo topinkou a může to být výborná večeře nebo sytá svačinka. Rychlé, c...
Sardinky pečené v troubě
Sardinky se v české kuchyni asi nejčastěji vyskytují v konzervě, naložené v oleji. Občas se ale v supermarketech zadaří k...
Losos se zeleninovou přílohou
Losos se zeleninovou přílohou je zdravé a lehké jídlo, které je hotové za chvíli. Kdo má velký hlad, může přidat i čerstv...
Cuketové řezy s čokoládovou polevou a mandlemi
Cuketové řezy s čokoládovou polevou a mandlemi chutnají trochu jako perník, ale s polevou a mandlemi dostávají zase jiný ...
Kuřecí stehýnka pečená v troubě
Kuřecí stehýnka pečená v troubě jsou lehce pikantní a přílohou může být zeleninový salát, bramborová kaše, nebo pečené či...
Masová směs s bramborami a zeleninou
Masová směs s bramborami a zeleninou je upečená v jednom pekáči. Jednoduchý recept, čas pečení trochu delší, ale stojí to...
Rychlé tvarohové koláčky
Rychlé tvarohové koláčky z listového těsta, tvarohu a jahodového džemu jsou křehké, lehké, a se všemi ingrediencemi je bu...
Smažené česnekové hranolky
Smažené česnekové hranolky jsou pikantní a oblíbená příloha k masu. Nebo jen tak, s kvalitním kečupem....
Skordalia - bramborový dip z Řecka
Kdo o dovolené vyrazil do slunného Řecka, možná ochutnal místní tradiční bramborový dip s česnekem - Skordalii. Tento vel...
Krůtí guláš
Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, n...
Dýňový kiš
Francouzské slané koláče - guiche -, jsou skvělé hlavně v tom, že se recepty dají snadno upravovat podle toho, co právě m...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka je výhodná hlavně v tom, že si ji kořením a bylinkami můžete upravit přesně podle své chuti a víte...
Francouzské brambory pečené v remosce
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku....
Ořechovo-Jablečný moučník
Ořechovo-jablečný moučník je rychlý a jednoduchý. Listové těsto si kupte klidně hotové. K odpolední kávě určitě příjemně ...
Čokoládové rohlíčky z listového těsta
Čokoládové rohlíčky z listového těsta budou hotové za pár desítek minut, když si koupíte hotové listové těsto. Ale nic vá...
Toast s avokádem a vejcem natvrdo
Co si ráno připravit k snídani, aby to bylo rychlé a zároveň vydatné a chutné jídlo? Toasty patří k oblíbeným snídaňovým ...
Jablečná přesnídávka
Když je úroda jablkem bohatá, vyplatí se udělat si domácí jablečné pyré, které chutná nejen mrňouskům, ale také dospěláků...
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem upečeme snadno a rychle v troubě nebo i v remosce. Použijte lasagne chlazené nebo čerstvé....
Čočkový salát s červenou řepou
O zdravotních benefitech luštěnin už není třeba se dlouze rozepisovat, to je každému jasné. Klasická hnědá čočka byla dří...
Smažené marinované tofu
Smažené marinované tofu je výbornou náhradou klasického řízku. A určitě nejen pro vegetariány. Můžete ho podávat s bramb...
Kuře na kari
Kuře na kari bude asi nejlepší s dušenou rýží. Ale přílohou mohou být třeba i brambory nebo čerstvé pečivo....
Brambory zapečené se slaninou
Brambory zapečené se slaninou, zjemněné zakysanou slaninou a pikantně okořeněné, to je skvělé jídlo z jednoho pekáče. Rad...
Krůtí řízky pečené v troubě
Krůtí řízky pečené v troubě jsou křupavé a nemají v sobě tolik tuku, jako ty klasicky smažené. Přílohou jsou obvyklé bram...
Dýňové rizoto s parmezánem
Dýňové rizoto s parmezánem je lahůdka na které si pochutnají nejen vegetariáni. Také při bezlepkové dietě s ním budete ...
Kuřecí maso v pikantní omáčce
Kuřecí maso v pikantní omáčce je jedním z jídel, které připravíte za pár desítek minut. Přílohu použijte jakoukoliv, hodí...
Dýňová omáčka na špagety
Dýňová omáčka na špagety je jemná a krémová. Zase něco trochu jiného než je klasika z rajčat....
Zapečená cuketa se slaninou a sýrem
Zapečená cuketa se slaninou a sýrem doplněná třeba ještě salátem z čerstvé sezónní zeleniny nebo hranolky pečenými v trou...
Dýňové noky s bylinkovým máslem
Noky jsou u nás doma docela často na talíři a nikdy by mě nenapadlo, zkusit si je vyrobit doma. Vždyť ty z pytlíku z obch...
Pečený losos s ořechy
Pečený losos s ořechy je rychlý recept a ryba se marinuje jen krátce. Ale chuť masa je výborná a oříšky křupavé. Podávejt...
Zeleninový salát s jablky
Zeleninový salát s jablky je zdravá příloha třeba k pečeným rybám. Má v sobě spoustu vitamínů a málo kalorií....
Trhanec s hruškami
Trhanec s hruškami je sladké jídlo, na kterém si pochutnají nejen děti. Pokud zrovna máte jahody, borůvky, ostružiny, neb...
Guláš z bílých fazolí
Luštěniny jsou zdravé a nutričně cenné, protože obsahují vysoký podíl bílkovin. Dříve na nich byla založená valná část jí...
Cibulové placky
Jakmile se venku ochladí, začnu mít chuť na hutnější pokrmy, tučnější maso, a také na cibuli. Možná i proto, že cibule je...
Zeleninový krém
Krémová zeleninová polévka na podzim a v zimě krásně zahřeje. Má navíc tu výhodu, že do ní kromě předepsané zeleniny z re...
Bramborový chléb
Když do těsta na chléb přidáte brambory, získá tím pečivo nejen lepší chuť , ale také hutnost. Bramborový chléb je opravd...
Omeletové nudle do polévky
Zavářek do polévek je mnoho, stačí si jen vybrat svého favorita. Někdo preferuje vlasové nudle, někdo nočky a oblíbené js...
Karbanátky z ovesných vloček
Tento pokrm je ze série tzv. levných receptů, protože ovesné vločky seženete téměř \"za hubičku\" a k jeho přípravě se ne...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Květáková polévka s kari kořením
Květáková polévka s kari kořením je pikantní a lahodný krém, který vás zasytí a zahřeje. Přidejte k němu třeba opečené ch...
Smoothie z červené řepy
Smoothie z červené řepy, ananasu a jablka podpoří váš imunitní systém a i výborně chutná....
Plněné žampiony pečené v troubě
Plněné žampiony pečené v troubě mohou být báječným předkrmem při slavnostním obědě. Nebo k nim přidejte čerstvě uvařené b...
Fazolová polévka
Fazolová polévka z konzervovaných bílých fazolí je krásně hustá a když k ní přidáte čerstvé pečivo, dokonale zasytí....
Omeleta s rajčaty
Omeleta s rajčaty doplněná vařenými bramborami s máslem, nebo čerstvým zeleninovým salátem je rychlé, poměrně levné a zdr...
Kotlety pečené v alobalu
Kotlety pečené s cibulkou v alobalu mají tu výhodu, že při přípravě oběda nepotřebujete žádné nádobí. Pečou se totiž přím...
Houbová omáčka na těstoviny
Spojení těstovin a hub je hodně oblíbené nejen v naší kuchyni. Houbové omáčky se dají připravit na mnoho způsobů, záleží ...
Pálivá pomazánka na topinky
Pálivá pomazánka na topinky je hlavně pro toho, kdo to má rád ostré. Na čerstvě opečené křupavé topinky a se zelenými byl...