Kategorie receptů
Naše nové recepty
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Láďa Hruška jablečný koláč recept
Recept na jablečný koláč od Ládi Hrušky je lehký a jednoduchý moučník vhodný na snídani, svačinu i večeři. Voní a chutná ...
Kluci v akci zapečená brokolice recept
Toužíte jíst zdravě a zároveň mít po ruce nějaké mlsání u televize? Pak vsaďte na recept zapečenou brokolici!Jedni ji mil...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho můžeme s vařenými brambory, nebo třeba...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Krůtí karbanátky pečené v troubě
Krůtí karbanátky pečené v troubě jsou jemné a zároveň pikantní. Podávejte je s bramborovou kaší politou rozpuštěným másle...
Nápoj z červené řepy, banánu a kokosové vody
Nápoj z červené řepy, banánu a kokosové vody je přímo nabitý vitamíny a rozhodně prospěje vašemu zdraví. ...
Ořechové kuličky s hořkou čokoládou
Ořechové kuličky s hořkou čokoládou vám rychle doplní energii a ještě si pochutnáte. Rychlá, nepečená pochoutka pro mlsné...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Francouzský toast se skořicí
Francouzský toast se skořicí můžete doplnit třeba čerstvým ovocem. Ale i samotný je lahůdkou. Dopřejte si nezapomenutelno...
Králík s hořčičnou omáčkou
Králík s hořčičnou omáčkou bude výborný s bramborovou kaší. Nebo také s domácím bramborovým knedlíkem....
Karbanátky z červené řepy
Zdravější varianta klasického karbanátku, úplně bez masa. Tahle dobrota chutná vegetariánům, ale i těm, kteří chtějí odle...
Zelný salát s dresingem
Zelný salát s dresingem je vitamínová bomba. A v zimních sychravých měsících potřebujeme vitamíny všichni. Zelené bylinky...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
Jablečný čaj pro zimní dny
Čaj z jablek je skvělý nápoj, který voní po jablkách a koření. Když ho budete podávat teplý, krásně prohřeje organismus a...
Kynuté těsto
Hodí se pro přípravu moučníků jako jsou buchty, koláče nebo třeba koblihy. Krásná vůně a nadýchaná struktura, to jsou hla...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Karbanátek z lososa
Česká klasika, to je mleté maso vytvarované do placičky, tedy karbanátek. Tradičně se připravuje z hovězího a vepřového m...
Tvarohová náplň do koláčů a buchet
K přípravě této náplně se příliš nehodí tvaroh z plastové vaničky, ale ten klasický, zabalený v papíru. Jeho konzistence ...
Maková náplň
Nejen do buchet se hodí tato náplň. Milovníci máku si určitě rádi pochutnají i na dalším kynutém pečivu, například šnecíc...
Povidlová náplň
Chuť povidel je jedinečná a například buchty by bez ní nebyly to pravé “ořechové”. Povidlovou náplní můžeme promazat pern...
Ořechová náplň
Do rolád, koláčů i buchet. Oříšková náplň má výraznou chuť a připravit se dá z vlašských, ale i lískových ořechů. ...
Bramborový koláč se slaninou
Bramborový koláč se slaninou je samostatné jídlo, ale může být i skvělou přílohou k pečeným masům....
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky z filé jsou výborným nápadem třeba na rychlou večeři. K nim třeba hranolky pečené nasucho v troubě nebo z...
Pečené česnekové brambory
Pečené česnekové brambory jsou pro období studeného sychravého počasí tím pravým jídlem. Hlavně díky česneku. ...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Slaný bramborový koláč
Slaný bramborový koláč upečete v jednom pekáči a máte báječnou a vydatnou večeři pro celou rodinu. K tomu stačí přidat je...
Salát z kuřecího masa s cuketou a rajčaty
Salát z kuřecího masa s cuketou a rajčaty je lehké jídlo plné vitamínů. Přijde vhod vždy, když budete mít chuť na něco má...
Sváteční žemlovka z vánočky
Sváteční žemlovka z vánočky je opravdu skvělá. Stačí zaměnit staré rohlíky za vánočku, trochu si pohrát s dokončením a hn...
Vařené brambory s křenovou omáčkou
Vařené brambory s křenovou omáčkou jsou jednoduchým a lehkým jídlem. A opravdu si pochutnáte....
Svítek do polévky
Do vývaru lze přidat nudle, nejrůznější zavářky, a nebo tradiční svítek. Jde vlastně o jakousi slanou palačinku, kterou l...
Krupicové noky se zelenou petrželkou
Krupicové noky se zelenou petrželkou, to je výborná příloha k masu. Jsou rychle připravené a recept zvládne úplně každý....
Celerový krém s restovanými žampiony
Celerový krém s restovanými žampiony je sváteční jemná a voňavá polévka. Zkuste ji a pochutnáte si....
Polévka z kuřecích drůbků
Polévka z kuřecích drůbků se zelenou petrželkou a rýžovými nudlemi je i pro ty, kteří nesnáší lepek. Kuřecí drůbky jsou v...
Banánový koktejl s jahodami
Banánový koktejl s jahodami bude chutnat dětem i dospělým. Je to sytý nápoj plný vitamínů, zdravá svačinka....
Smažené brambory s vejci a cuketou
Smažené brambory s vejci a cuketou, to je skvělá večeře pro všechny, děti i dospělé. Sýr můžete použít i jiný, podle vlas...
Domácí kečup bez zavařování
Domácí kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme jistotu, že v něm nejsou žádné nežádoucí příměsi....
Špaldové švestkové knedlíky
Špaldové švestkové knedlíky můžete připravit i z jiného ovoce. My jsme použili švestky z mrazáku....
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Ale také jen s čerstvou bagetkou....
Fusilli s omáčkou z paprik a kuřecího masa
Fusilli s omáčkou z paprik a kuřecího masa je jedno z těch jídel, kdy se příloha nakonec spojí s masem a omáčkou. ...
Smažené rýžové nudle s vejci
Smažené rýžové nudle s vejci jsou takovou rychlou večeří, když zrovna spěcháte. Jsou vhodné i pro toho, kdo nesnáší lepek...
Krupicové noky s tvarohem
Krupicové noky s tvarohem mohou být lehkou přílohou třeba k pečenému nebo grilovanému masu. ...
Králík pečený nadivoko
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina...
Pórek zapečený se sýrem
Pro tento bezmasý pokrm se hodí zejména pórky menší, které mají výraznější chuť, než jejich větší “bratříčci”. Pro zapéká...
Pouťové koláčky
Pouťové koláčky s makovou, povidlovou, tvarohovou nebo jablečnou náplní chutnají jako od ty od babičky. A nejen o pouti. ...