Kategorie receptů
Naše nové recepty
Obrácený řízek
Obrácený řízek můžete usmažit na pánvi nebo upéci v troubě. Přílohou mohou být jakkoliv připravené brambory a třeba dušen...
Brokolicová pomazánka
Zelenina brokolice má spoustu příznivců, ale děti mezi ně většinou nepatří. Zelené hlavičky brokolice malé strávníky čast...
Mleté maso s rýží a zeleninou
Mleté maso s rýží a zeleninou můžete ve finále posypat nastrouhaným parmezánem. Je to výborné jídlo připravené v jenom hr...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Pórková polévka krémová
Zeleninové polévky jsou snadné, lehce stravitelné a ta z pórku patří k velmi oblíbeným. V krémové úpravě se dá pórková po...
Chlupaté knedlíky se zelím
Chlupaté knedlíky se zelím jsou i samostatným jídlem. Pro větší jedlíky, co se bez masa neobejdou, k nim uvaříme uzené m...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Cuketové placky
Bezmasé, odlehčené a přesto velmi chutné, takové jsou placky z cukety. Skvěle chutnají například s tvarohovým dipem nebo ...
Bramborová polévka s játry
Tento recept je na super lahodnou bramborovou polévku, kterou skvěle obohacuje chuť masa v podobě jater. Recept na tuto b...
Pomazánka z avokáda
Pokud vám chybí inspirace co si připravit na svačinu, nebo vás překvapila nečekaná návštěva, je tato pomazánka ideální vo...
Zapečené batáty
Zapečené batáty s houbami a slaninou chutnají báječně. Druh strouhaného sýra si můžete vybrat podle své chuti....
Zapečené brambory se slaninou, sýrem a česnekem
Zapečené brambory se slaninou, sýrem a česnekem jsou hlavně pro ty, kdo milují česnek a jídla s ním. Je to recept velmi j...
Banánový koláč s čokoládou a ořechy
Banánový koláč s čokoládou a ořechy je vláčný moučník ke kávě, nebo třeba na svačinu pro děti. K té kávě ho můžete ozdob...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Třené těsto
Tento typ těsta se hodí pro přípravu moučníků jako jsou bábovky, biskupské chlebíčky, bublaniny, ovocné řezy, ale také do...
Cuba libre
Kombinace sladké koly, kvalitního rumu a kyselé limetkové šťávy, to je koktejl Cuba libre. Tento alkoholický nápoj patří ...
Chlebová polévka
Tato úsporná polévka, jejíž základ tvoří chléb a vejce, byla v dřívějších dobách, kdy bylo hluboko do kapsy, velmi populá...
Tvarohové lívance
Dokonalá snídaně pro sportovce i hladovce. Tvaroh, mléko a vejce dodají tělu bílkoviny a trocha cukru dodá energii. ...
Kapání do polévky
Pokud vám doma chybí nudle do masového nebo zeleninového vývaru, nemusíte zoufat, protože kapání je skvěle nahradí. Pro t...
Cuketové ragú
Směs dušených cuket, paprik a rajčat je velmi svěží. Podávat se dá jako příloha k masu nebo ho lze servírovat jako hlavní...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Dušený špenát z protlaku
Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, proto...
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Nebo s hranolky pečenými v troubě a oblíbeným dipem. ...
Dýňový koláč s mascarpone
Dýňový koláč s mascarpone je jemný a vláčný a určitě se po něm jen zapráší. Ke kávě nebo k čaji je jako stvořený....
Ořechový piškotový korpus
Ořechový piškotový korpus můžete použít při výrobě dortů. Třeba ho ozdobte našlehanou smetanou, polijte čokoládovou polev...
Těstoviny s brokolicí a sýrem
Těstoviny s brokolicí a sýrem jsou pikantní a rozhodně je vyzkoušejte. Druh sýra s plísní si zvolte podle chuti. Nejlepší...
Zapečené toasty s tuňákem a rajčaty
Tyto zapečené toasty skvěle poslouží jako vydatná svačina nebo večeře. Kdo nemá rád sýr, může ho vynechat a chlebíčky zap...
Gulášová polévka bez masa
Když nechcete maso, ale máte rádi pikantní polévky, uvařte si gulášovou polévku bez masa. Je jednoduchá a také nezabere ...
Drůbeží paprikáš
Drůbeží paprikáš podáváme s knedlíky, s těstovinami, s rýží. Také vařené brambory se samozřejmě hodí....
Těsto na vafle
Křupavé a tak dobré, to jsou vafle! Když je ráno trocha času navíc, stojí za to si dát práci a připravit tuhle báječnou, ...
Zeleninový vývar s nudlemi
Tahle polévka je velmi jednoduchá, a tak se hodí pro příležitosti, kdy bojujeme s časem. Osvědčila se i jako prázdninová ...
Šišky s mákem
Tohle jídlo připomíná pokrm z dětství, ale taky zimní dovolenou v Alpách, kde se šišky s mákem servírují na horských chat...
Slaninové vdolečky se zelím podle Ivy Trhoňové
Paní Trhoňová peče báječné pečivo a v jejích knihách často hledám inspiraci. Tyto vdolečky skvěle chutnají i studené, a p...
Šumavská zelňačka
Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze napřík...
Salát z kysaného zelí, jablek a křenu
Skvělá vitamínová bomba pro zimní nečas! Kombinace kysaného zelí a jablka doplněná o ostrou chuť křenu, je také velmi vho...
Květákový mozeček se žampiony
Květákový mozeček se žampiony a s křupavou slaninou můžete podávat jen s čerstvým pečivem. Když k němu uvaříte brambory,...
Cibulový chléb
Není nad to zakousnout se do čerstvě upečeného, voňavého chleba. Pečivo přitom vůbec nemusí být nudné. Lze ho ozvláštnit ...
Pečená treska s kořením
Pečená treska s kořením bude nejlepší s vařenými bramborami politými máslem. Přidejte salát z čerstvé zeleniny a budete m...
Žampionová polévka se zeleninou
Žampionová polévka se zeleninou je jen jednou z mnoha polévek s houbami. Pokud je zrovna sezóna a máte čerstvě nasbírané ...
Batátová kaše
Sladké brambory - batáty -, platí za superpotravinu. Jejich mírně nasládlá chuť chutná i dětem a mohou být dobrou alterna...
Těstoviny s vlašskými ořechy
Ořechy jsou dobré pro srdce, krevní oběh i mozek, tak proč je nepřidat například do hlavního jídla? Vyzkoušejte těstoviny...
Kapustové chipsy
Nejen smažené brambůrky mohou chutnat dobře. I zeleninové chipsy připravené v troubě poslouží jako výtečná a zdravá pocho...
Koprová omáčka
Klasická “koprovka” není nic těžkého na přípravu. Kouzlo tkví v dochucování, a k tomu je třeba trocha praxe. To ale nezna...
Znojemská omáčka
Skvěle se hodí k hovězímu masu s houskovým knedlíkem. Na tuhle českou klasiku občas dostaneme doma chuť. Sterilované okur...
Sýrová omáčka Mornay
Tento typ omáčky je velmi populární ve Francii, kde má také původ. Omáčka výborně chutná například se zapečenou zeleninou...
Bešamel
Bešamelová omáčka je základem pro přípravu dalších omáček, nebo se používá také jako výplň do zapečených těstovin, napřík...
Polévka z červené čočky s klobásou
Polévka z červené čočky s klobásou je hustá, zdravá a díky tomu, že červenou čočku nemusíme dlouho vařit, je i rychle hot...
Cuketové řízečky
Cuketové řízečky doplňte jemnou bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Můžete přidat i oblíbený dip nebo tatarskou o...
Kuřecí nudličky s rýží
Kuřecí nudličky s rýží můžete ochutit i jinými druhy bylinek a koření. Záleží jen na vás. Je to rychlé a lehké jídlo....
Tvarohový koláč s kaki
Tvarohový koláč s kaki upečeme z listového těsta. Je to lehký a rychlý moučník ke kávě, s jemnou chutí kaki a s citonovou...