Sdílet:

Znojemská omáčka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Znojemská omáčka je nezaměnitelná svou lehce nakyslou chutí, kterou jí dodávají naložené okurky. Tento recept je s vepřovým masem a přílohou by měly být nejlépe houskové knedlíky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové kýty
  • 250 g anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 5 naložených okurek
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1,5 l masového vývaru
  • 1 žlutá cibule
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • hladká mouka
  • olivový olej


Způsob přípravy

V hrnci na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Mezitím si nakrájíme libové vepřové maso na drobnější kostky.

Když cibule zesklovatí, přidáme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme za stálého míchání. Pak přidáme lžíci hořčice, špetku soli a pepře a vše zalijeme vývarem.

Po přivedení k varu, snížíme teplotu a maso pod pokličkou zvolna dusíme téměř do měkka. Když je měkké přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky, promícháme a dál dusíme, až je maso měkké.

Lžíci mouky rozmícháme ve studené vodě a omáčku zahustíme. Přidáme druhou lžíci hořčice a vše ještě krátce povaříme. Nakonec omáčku podle chuti okořeníme solí a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Znojemská omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Znojemská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu znojemská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Znojemská omáčka

Kde najít informace



×