Živáňská pečeně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Živáňská pečeně pečená v troubě nebo v remosce je rychle připravené pikantní maso na jehle. Podává se většinou s chlebem.

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové kýty
  • 120 g anglické slaniny vcelku
  • 1 velká cibule
  • 3 brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • sůl
  • kmín
  • mletý pepř
  • olivový olej


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na kousky asi 3x3 cm. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Papriky zbavíme semen a také je nakrájíme na kousky asi 3x3 cm. Cibuli rozdělíme na čtvrtiny a ty rozebereme na jednotlivé plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky 2x2 cm.

Na špízové jehly pak střídavě napichujeme kousky masa, cibule, slaniny, paprik a brambor. Hotový špíz zlehka potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali špetku kmínu, soli a pepře.

Připravené špízy naskládáme na grilovací rošt a pečeme je přibližně hodinu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Živáňská pečeně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Živáňská pečeně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Živáňská pečeně


×