Žemlové knedlíčky do polévky recept
Žemlové knedlíčky do polévky se hodí do všech masových vývarů. Z obyčejné polévky rychle udělají polévku sváteční.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 vejce
- 3 starší housky
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce másla
- 2 lžičky majoránky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce vývaru
- jemná kukuřičná strouhanka
- mořská sůl
Způsob přípravy
Housky roztrháme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Vejce rozšleháme se změklým máslem, přidáme namočené housky, utřený česnek, majoránku a špetku soli.
Přidáme teplý vývar, promícháme a na zahuštění použijeme strouhanku. Ze středně tuhého těsta vytvoříme knedlíčky, které v osolené vodě vaříme několik minut do měkka, podle velikosti.
Někdo je vaří přímo v polévce, někdo je do polévky vloží už uvařené. To už je na vás.