Zelný salát se smetanovou zálivkou a koprem recept
Zelný salát se smetanovou zálivkou a koprem je plný důležitých vitamínů. A k tomu i chutná! Jako příloha k pečeným nebo grilovaným masům bude také vynikající.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 2 mrkve
- 1 citron
- 2 jablka
- 130 g zakysané smetany
- 1 smetanový bílý jogurt
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce nasekaného zeleného kopru
- 1 lžička cukru
- špetka soli
Způsob přípravy
Mrkev a jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Nasypeme je do mísy, zakapeme citronovou šťávou a promícháme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do mísy.
V jiné misce smícháme zakysanou smetanu s jogurtem, přidáme cukr, sůl, vinný ocet a kopr a dobře promícháme. Hotovou zálivku přidáme k zelnému salátu, promícháme a podle vlastní chuti můžeme přidat cukr nebo sůl.
Podáváme vychlazené.