Zeleninový vývar recept
Čistý zeleninový vývar můžete použít při vaření omáček nebo jiných polévek. Ale i samotný vás příjemně zahřeje a zároveň doplníte tekutiny plné důležitých látek. Pokud máte i brokolici nebo květák, nebo další jinou zeleninu, klidně ji přidejte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kořenová petržel
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 brambor
- 1/8 celeru
- 1 pórek
- 2 snítky zelené petržele
- 3 l vody
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- sůl
Způsob přípravy
Všechnu zeleninu důkladně očistěte nebo oloupejte a pokrájejte ji na menší kusy. Vše zalijte studenou vodou, přidejte bobkový list, celý pepř, nové koření, špetku soli a polévku přiveďte k varu.
Snižte teplotu a zvolna vařte zeleninu 60 minut. Pak polévku sceďte a čistý vývar podle potřeby ještě dosolte.