Zeleninový krém recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí4 porce

Krémová zeleninová polévka na podzim a v zimě krásně zahřeje. Má navíc tu výhodu, že do ní kromě předepsané zeleniny z receptu můžete dát i tu, kterou máte právě doma. Třeba sezónní kapustičky. Zeleninový krém je nenáročný na přípravu a servírovat se dá jako obědový předkrm nebo jako večeře. Krém lze vylepšit podle fantazie, a tak ho můžete ozdobit například opraženými dýňovými nebo slunečnicovými semínky. Dobře chutnají i pražené mandle. Když polévku zakápnete zajímavým olejem - například dýňovým, získá ještě více na atraktivitě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 svazky polévkové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 pór
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 l studené vody
  • 1 lžíce oleje
  • sůl


Způsob přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší plátky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Pór podélně rozřízneme, umyjeme, osušíme a nakrájíme ho na půlkolečka.

V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm nejprve cibuli, po chvíli přisypeme pórek a nakonec i zbylou zeleninu. Polévku zalijeme vodou, osolíme ji, přidáme koření a přivedeme k varu.

Polévku vaříme asi hodinu, pak hrnec odstavíme z plotny a polévku necháme pár minut odpočinout. Zeleninu v hrnci rozmixujeme dohladka ponorným mixérem, dochutíme ji a krém podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninový krém recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninový krém.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninový krém .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninový krém


×