Zeleninové rizoto recept
Zeleninové rizoto připravujte z kulatozrnné rýže, která je na rizoto nejvhodnější. Třeba tu, co použijeme my.
Ingredience receptu
- 2 hrnky rýže Arborio
- 3 hrnky vody
- 1 mrkev
- 1 žlutá paprika
- 1 malý pórek
- 100 g hrášku
- kari koření
- olivový olej
- mořská sůl
- zelená petržel
- strouhaný parmezán
Způsob přípravy
Rýži ve vyšší pánvi orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme špetku soli, zalijeme částí vody, promícháme a dusíme za občasného přilévání vody a míchání do měkka.
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak i papriku a polovinu pórku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájený pórek, mrkev, papriku a hrášek. Orestujeme a přidáme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, špetku kari a podle chuti osolíme.
Rýži promícháme s restovanou zeleninou, každou porci posypeme strouhaným parmezánem a hned podáváme.