Zeleninové karbanátky recept
Zeleninové karbanátky s bramborovou kaší nebo třeba s hranolky a oblíbeným dipem.
Ingredience receptu
- 250 g cukety
- 2 stroužky česneku
- 150 g cizrnové mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- olivový olej
- zelená petrželka
- čerstvý kopr
- zelený koriandr
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- hladká mouka
Způsob přípravy
Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z ní vodu. Nasypeme ji do mísy, přidáme utřený česnek, jednu lžíci oleje a půl hrnku nadrobno nasekaných zelených bylinek.
Promícháme, přidáme mouku, škrob, špetku soli, kari koření a pepře a umícháme středně hustou hmotu na tvarování karbanátků. Podle potřeby můžeme přidat vodu nebo mouku.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olej na smažení, ze zeleninové směsi tvoříme malé karbanátky, obalujeme je v hladké mouce a smažíme na oleji zvolna asi 4 minuty z každé strany dozlatova.